Карењо-Бусти титула након више од двије године!

Буста преокретом до прве титуле после више од две године.  Шпански тенисер Пабло Карењо Буста освојио је титулу у Ченгдуу победом над Казахстанцем Александером Бубликом са 2-1.

Тенис 30.09.2019 | 08:24
Карењо-Бусти титула након више од двије године!
Карењо Буста је до тријумфа дошао после преокрета и преко два сата тениса – 6:7(5), 6:4, 7:6(3).

Шпанац је освојио четврту титулу у каријери, прву после паузе од две године и четири месеца, док је Казахстанца руског порекла оставио без првог трофеја.

Буста је одлично сервирао током целог меча и ту је био кључ његове победе, освојивши чак 81 одсто поена на сервису. Бублик се добро држао јер је такође био сјајан на сервису одсервиравши чак 31 ас, уз 11 дуплих.

Бублик је у првом сету спасао две везане сет лопте на 4:5, а онда у тај-брејку решио сет када је противник био на притиску и повео са 1-0.

У другом сету Шпанац је подигао ниво игре, није допустио ниједну, а дошао до три брејк лопте. Искористио је последњу и отишло се у одлучујући део игре.

Једине брејк лопте у сету имао је Карењо Буста, али их није искористио, па се отишло у нови тај-брејк. Ту је искуснији Шпанац три пута одузео сервис ривалу и решио меч у своју корист.

Пабло је тријумфом освојио 250 АТП бодова и 191.000 долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар