Ко је 12 година млађи Новаков ривал у Токију?

Доминик Тим га добро памти! Висок је 193 и руског је порекла, али наступа за Аустралију. Ово је Алексеј Попирин.

Тенис 30.09.2019 | 11:29
Ко је 12 година млађи Новаков ривал у Токију?
Тачно 28 дана од предаје Стену Вавринки у осмини финала УС опена због повреде левог рамена, светски "Број 1" одиграће први меч у каријери у Токију и покушати јапанску престоницу да упише на мапу у којима је освајао титуле.

Жељан да "осети" терен у граду од десет милиона становника који ће наредног лета бити домаћин Олимпијских игара, (1) Новак Ђоковић ове године одлучио се да прву недељу октобра не проведе у омиљеном Пекингу где је освојио укупно шест титула.

Први ривал нашем асу биће 12 година млађи Аустралијанац руског порекла, Алексеј Попирин, који се галвног жреба турнира Серије 500 "докопао" кроз квалификације победама над мање познатим ривалима, Јосукеом Ватанукијем (228) и Џејмсом Дакфордом (143).

Попирин је рођен у Сиднеју 5. августа 1999, висок је 196 центиметара и у каријери има скор 9-16 на АТП нивоу, уз два упечатљива пласмана у треће коло првог и последњег грен слема сезоне. У Мелбурну га је после победе над (7) Домиником Тимом у другој рунди, у наредној елиминисао (28) Лука Пуј, док је Попирин у Њујорку после победа над Федериком Делбонисом и Михаилом Кукушкином надиграо будући полуфиналиста (24) Матео Беретини.

Попирин, који се због очевих дипломатских обавеза са осам година преселио у Дубаи, а потом одлучио да тренира и делом године живи у Аликантеу, у кући до земљака Алекса Де Минаура, већ је дебитовао за Дејвис куп репрезентацију Аустралије, а каже да највећи део године проводи у стану у Ници иако је као пребивалиште означио шпанско монденско летовалиште Марбељу.

Он је у јулу отишао до 87. места на свету, сада је 90.

Први сусрет Новака и Алексеја требало би да почне у ноћи између понедељка и уторка или у уторак у касним поподневним сатима, у зависности од тога да ли ће их организатори уврстити у први или други део програма тог дана.

Бољег у другом колу чека победник меча Јан-Ленарт Штруф - Го Соеда, а потом би пут могао да га наведе на (3) Давида Гофана.

Ђоковић, који је 32. рођендан у мају прославио чувеним тријумфом у финалу Вимблдона над Роџером Федерером од 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12 (7:3), потом је одиграо само још осам мечева и доживео поразе од Данила Медведева у полуфиналу Мастерса у Синсинатију резултатом 6:3, 3:6, 3:6, а потом и морао да преда дуел осмине финала УС опена старом ривалу Вавринки при резултату 4:6, 5:7, 1:2.

Опорављајући се у Београду у друштву Дејвис куп колега, Ђоковић је одлучио да наступи у Токију у ком ће наредног лета напасти олимпијско злато, а потом га чека селидба на Мастерс у Шангају на ком брани титулу и 1.000 бодова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар