Опет помор рибе у ријеци Спречи у близини Дубрава

У ријеци Спречи поново је дошло до помора рибе чему свједоче фотографије које су објавили федерални медији.

Босна и Херцеговина 29.09.2019 | 10:29
Опет помор рибе у ријеци Спречи у близини Дубрава
Како наводи портал "бистробих.ба", помор рибе се највјероватније догодио прије најмање два дана.

На воду је излазио водопривредни инспектор и крим инспектор, а тужитељка је наложила истрагу. Незваничне информације су да је узрок помору испуштање отпадне воде из неке фарме.

"Фотографије су направљене 11 километара од ушћа рјечице Грибаје, испод "Војног моста" на путу који води од бившег војног полигона према Дубравама", наводи се у тексту поменутог портала.

Додаје се да чињеница да у тих једанаест километара тока нема рибице, а вјероватно и низводно говори о размјери овог загађења.

Подсјећамо, у мају прошле године такође је дошло до помора рибе у овој ријеци када је у фабрици "Сисаецам сода" из општине Лукавац 27. априла пукао насип, па је истекла већа количина течности с одлагалишта талога "Бијело море".

Помор рибе у Спречи догађао се и ранијих година због онечишћења, а сличан случај као горепоменути догодио се и 2012. године када је дошло до помора чак 15 врста рибе због онечишћења воде. 

(бистробих.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Истина

29.09.2019 09:28

Ко још води рачуна о рибама у ријекама и језерима? У држави се не води рачуна о становништву..ста онда да очекују рибе????

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

29.09.2019 18:34

Управо тако