Америчка амбасада осудила напад на Радиосарајево.ба.

Америчка амбасада у Сарајеву на званичном Тwиттер профилу осудила је напад на редакцију портала Радиосарајево. ба.

Босна и Херцеговина 28.09.2019 | 14:46
Америчка амбасада осудила напад на Радиосарајево.ба.
"Напад на портал Радиосарајево.ба је неприхватљив. Као што смо већ пуно пута рекли - снажно бранимо право новинара да извјештавају о вијестима без страха од одмазде. Када се новинари ућуткавају, друштво пати", написали су на свом званичном Тwиттер профилу из Амбасаде САД-а у Сарајеву.

Подсјетимо, редакција портала Радиосарајево.ба обавијестила је босанскохерцеговачку јавност да се синоћ догодио дрски напад групе хулигана, који се представљају као навијачи Фудбалског клуба Сарајево, на редакцију и уредништво портала.

Наиме, након што је редакција Радиосарајево.ба, а послије професионалне провјере, објавила да је један навијач Сарајева добио пет година затвора у Бјелорусији, јер су му тамошњи полицајци пронашли 0,16 грама кокаина, редакција и уредништво портала Радио Сарајево суочили су се незапамћеним пријетњама смрћу њима особно и члановима њихових породица.

"Под таквим пријетњама, у својеврсној талачкој ситуацији, уредник нашег портала био је присиљен да физички уклони наведени текст из система портала Радиосарајево.ба, а потом је под истим пријетњама натјеран и да позива остале редакције портала и листова у Босни и Херцеговини, те да од њих, такођер, тражи уклањање споменутих садржаја. Бојећи се за своју и сигурност своје породице, наш колега је, дакле, под присилом, извршио налог групе нападача", наводе из портала Радио Сарајево.

(Н1)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јаффа

28.09.2019 15:46

Јесу ли се дубоко забринули? Немој случајно да су позвали полицију и судове да обаве свој посао...

ОДГОВОРИТЕ