СК: Српкиње испустиле 2:0, нови пораз у Јапану!

Српкиње испустиле 2-0 и претрпеле други пораз заредом! Одбојкашице Србије поражене су у деветом колу Светског купа од Јапана, домаћина такмичења, резултатом 3-2 у сетовима.  Велики преокрет домаћина.

Остали спортови 27.09.2019 | 16:33
СК: Српкиње испустиле 2:0, нови пораз у Јапану!
Одбојкашице Србије су на Светском купу у Јапану уписале нови пораз.

Боља од светских и европских шампионски је била домаћа селекција која је преокренула резултат и после два сета дефицита успела да слави 3:2 (21:25, 21:25, 25:20, 25:20, 15:6).

Деловало је да ће Србија растужити домаћу пиблику у Осаки и да ће нанети Јапанкама пораз. Наша репрезентација је лагано решила прва два сета у своју корист идентичним резутатом, а могло је да буде и убедљивије јер су наше девојке имале и већу предност.

Водила је Србија и до средине трећег сета, а онда је уследио необјашњив пад у игри наше репрезентације. Јапанке су од 8:12, дошле до 17:14 и до краја само повећавале предност. Спашен сет је домаћима дао крила, па су ношене подршком са трибина много боље заиграле у четвртом сету. На 15:13 су направиле серију 4:0 којом су преломиле сет и ушло се у тајбрејк.

Губитак велике предности је потпуно психолошки сломио одбојкашице Србије које су у петом сету одиграле непрепознатљиво лоше и поражене су. Иши и Набеја су са 19 поена биле најбоље у домаћем тиму, док је Мина Поповић са 24 поена била најефикаснија у пораженом тиму.

До краја Светског купа који нема скоро никакав такмичарски значај су остала још два кола. Наша подмлађена репрезентација без селектора и Терзића и скоро целе стартне поставе је до сада забележила четири победе и пет пораза, баш као и данашњи ривал Јапан.

Србија до краја има мечеве против лидера Кине која нема пораз у девет мечева и Доминиканске Републике.  

Јапанке су дошле до победе после великог преокрета (21:25, 21:25, 25:20, 25:20, 15:7) и нанеле Србији други пораз у низу, пошто их је претходно изненадила Јужна Кореја.

Ослабљена репрезентација Србије играла је јако добро против фаворизованог противника на старту, а то се видело и у резултату.

Изабранице Александра Васиљева водиле су током целог првог сета, нису пуштале Јапанке ни да дођу у шансу да преокрену и мирно привеле тај део игре крају.

Актуелне шампионке света и Европе добру игру из првог сета пренуле су у други. Добро су га отвориле, предност одржавале и на крају га освојиле, те повеле са 2-0 и дошле на корак од пете победе.

У трећем сету виђен је исти сценарио, све до средине. Србија је добро отворила, имала +4, али је онда доживела пад. После 12:10 Јапанке су направиле серију од 7:2, а опоравка није било.

Одбојкашице Јапан су повратиле улогу фаворита и искористиле преокрет у трећем сету да рутински реше четврти у своју корист, а ослабљена репрезентација Србије није имала одговор ни у петом сету.

Најбоља у репрезентацији Србије била је средњи блокер Мина Поповић са чак 24 поена. Пратиле су је Јелена Благојевић са 14, Ана Бјелица са 13 и Бојана Миленковић са 11 поена.

Овога пута није успела да се истакне Бианка Буша са само два поена, док је Катарина Лазовић, једна од ефикаснијих у претходним мечевима, имала тек један.

На другој страни доминирале су Јуки Иши и Јури Набеја са по 19 поена, док је 14 уписала Аика Акутагава.

Србија и Јапан су се изједначиле на седмој позицији Светског купа са по четири победе и пет пораза, а наше одбојкашице наредни меч играју против Кине, у суботу од 8 ујутру.



Извор: моззартспорт/Б92

Фото: ФИВБ

Коментари / 0

Оставите коментар