Мареј пред преткретницом: Или на боље или крај!

Шкот је себи поставио циљ након што се вратио сингл мечевима после операције и дуге паузе.

Тенис 01.10.2019 | 10:13
Мареј пред преткретницом: Или на боље или крај!
Енди Мареј тестира себе. Након уградње вештачког кука и повратка тенису после вишемесечне паузе, полако се враћа у форму. Најпре је играо само у дублу, како би опет осетио терен, а онда је почео да наступа и у сингл конкуренцији.

То није ишло онако како је очекивао, па је после пораза на старту такмичења у Синсинатију и Винстон Салему одлучио да игра на челинџеру, први пут после 2005. године. Размишљао је да је наступ на по рангу нижем турниру пут за повратак. Тамо је уписао две победе, а онда доживео пораз од 240. играча на свету Матеа Виоле, што није било охрабрујуће.

Изабрао је потом да наступа ове недеље у Кини, на турниру у Жухаију. Добро је стартовао, уписао прву АТП победу од јануара, а онда у наредном колу опет доживео болан пад. Победио га је Алекс де Минор у три сета (4:6, 6:2, 6:4).

Шкот, не тако давно први играч света, након тог неуспеха, запитао се да ли је у стању да се врати на пређашни ниво.

Себи је дао рок, након којег ће одлучити да ли и даље треба да игра тенис. Како преносе британски медији, Мареј ће у наредних пет месеци тестирати себе, а сходно резултатима које оствари, преломиће о окретању новог листа у животу.

"Ако у фебруару на терену не осетим да имам шансе на мечевима против играча који су међу пет на свету, вероватно нећу уживати у томе", навео је Мареј.

Кључно би могло да буде то како ће одговорити најбољој тројки на свету - Новаку Ђоковићу, Рафаелу Надалу и Роџеру Федереру.

"Ако бих играо против неког из 'велике тројке' и убедљиво био надигран 6:1, 6:1, то заиста не би било добро. Никада до сада нисам мислио да сам фаворит против неког од њих, али сам увек осећао да имам шансу, али сада није такав случај, чини ми се да немам то", искрено је поручио Мареј.

Шкот, који је тренутно 413. играч света, до краја сезоне сигурно ће наступати на турниру у Пекингу, АТП серије 500, који се игра следеће недеље, на мастерсу у Шангају који стартује недељу дана касније, као и на турниру серије 250 у Антверпену који следи средином октобра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар