Оптужница због утаје пореза од 358.428 КМ

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Бранка Ковачевић и правног лица "Хоризонт" д. о. о. Бањалука, који се терете да су у периоду 2016. и 2017. године починили утају ПДВ-а у износу од 358. 428 КМ и за тај износ оштетили буџет БиХ.

Босна и Херцеговина 27.09.2019 | 10:57
Оптужница због утаје пореза од 358.428 КМ
Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Ковачевића (47), рођеног у Бихаћу, држављанина БиХ и Србије, те правног лица "Хоризонт" д.о.о. Бањалука, чији је директор и лице овлаштено за заступање правног лица Бранко Ковачевић.

Према наводима оптужнице, оптужени Ковачевић се терети да је, као одговорно лице "Хоризонт" д.о.о. Бањлука, пружањем лажних података о чињеницама које су од утицаја на утврђивање износа обавеза, избјегао да обрачуна и плати пореска давања ПДВ-а прописана пореским законодавством.

Правно лице "Хоризонт" д.о.о. Бањалука се терети да је као правно лице располагало противправно оствареном имовинском користи, коју је остварио оптужени Бранко Ковачевић.

Оптужени Бранко Ковачевић се терети да је починио продужено кривично дјело пореске утаје или преваре из, а правно лице "Хоризонт" д.о.о. Бањалука кривично дјело пореске утаје или преваре.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БАЊАЛУКА

27.09.2019 14:44

ЈЕЛ' ТО ФЕЛШО КОЈИ ЈЕ ЈЕДНО ВРИЈЕМЕ БИО ПРЕДСЈЕДНИК ФУДБАЛСКОГ КЛУБА БОРАЦ Б. ЛУКА? ЧУДИ МЕ ИДУ НА БОРАНИЈУ. А ВИЦО ЗЕЉКОВИЋ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

27.09.2019 16:07

а зар није превара Цавица Драгана који је јавно лагао народ и од њега узео највредније.... МОРАЛ... ЦАСТ И ГЛАС ...а после јавно на свим медијима срозао ...унистио... те људе ... а нигде није одговарао... зар то није ПРЕВАРА ... зар то није за кривицно процесуирање... узети од цовјека његово достојанство и поср.... ти се на њега... ЉУДСКИ СЉАМ..

Name

Скртица

27.09.2019 16:18

није никог потковао!!!

ОДГОВОРИТЕ