Шаровић - Сатлер: Наставити рад на реформама

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић примио је новоименованог специјалног представника Европске уније за Босну и Херцеговину и шефа Делегације Европске уније у БиХ, амбасадора Јохана Сатлера, са којим је разговарао о потреби наставка убрзаног рада на започетим реформама и европским интеграцијама.

Босна и Херцеговина 26.09.2019 | 16:05
Шаровић - Сатлер: Наставити рад на реформама
На састанку је изнијета заједничка оцјена,  да су у мандату министра Шаровића направљени битни помаци у испуњавању ЕУ стандарда и захтјева и да се, без обзира на препреке, треба наставити убрзано радити, посебно  на важним реформски питањима.

"Тренутно у Министарству спољне трговине и економских односа БиХ имамо спремних 16 квалитетних реформских прописа који, иако детаљно припремљени,  дуго чекају усвајање само због неспособности постизања консензуса свих структура власти. Не постоји ниједан разлог нити оправдање да Парламент БиХ не ради,  јер то нас кочи и због тога нас нажалост претичу многе земље у окружењу“, истакао је министар Шаровић.

Шеф делегације Европске комисије, оцијенио је рад министра Шаровића „веома продуктивним“ наглашавајући да је у протеклом периоду „било доста успјешних прича на којима треба наставити радити“.

На састанку је разговарано о кључним стратегијама које је Босна и Херцеговина до сада усвојила те потреби даље ефикасне сарадње и помоћи Европске комисије у рјешавања преосталих  питања важних за убрзанији напредак.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ој доле додоле

26.09.2019 14:21

Што је урађено урађено је.Помака напријед нема све док се не формира нови Савјет министара и откочи рад Парламента БиХ, а за то није крив Шаровић, већ челници СДА, СНСД и ХДЗ, који умјесто да раде оно зашто су и изабрани раде сасвим супротно - међусобно се оптужују, свађају и, напросто за*јебавају народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ганзибар

26.09.2019 16:48

БејХа је пропао пројект!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВОМАТИЦ АДМИРАЛ И Аустријска Мафија

28.09.2019 10:21

Шатлер је НОВОМАТИЦОВ кадар и њега занима НОВОМАТИЦов процес прања новца који траје десет година у сарадњи са Милорадом Додиком прко фирми НОВО РС ДОО И РСА ГАМИНГ ДОО,а за БИХ И реформе њега боли патка.

ОДГОВОРИТЕ