Дачић: Мјесто Србије и цијелог региона је у ЕУ

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић присуствовао је традиционалној неформалној вечери коју је за лидере са Западног Балкана, на маргинама 74. засједања Генералне скупштине УН, организовала висока представница ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини.

Регион 23.09.2019 | 17:56
Дачић: Мјесто Србије и цијелог региона је у ЕУ
Он је нагласио да се Србија залаже за дијалог са Приштином и проналажење компромисног рјешења и изразио очекивање да ће наредни високи представник ЕУ наставити одлучније да доприноси том процесу у циљу постизања рјешења прихватљивих за све стране, уз истовремено инсистирање на испуњавању преузетих обавеза.

Стриктно поштовање закључених и договорених оквира регионалне сарадње од стране свих учесница у региону, без изузетка, је предуслов успјешне реализације и унапређења регионалне сарадње, назначио је Дачић.

Такође је истакао да пуноправно чланство у ЕУ представља кључни спољнополитички приоритет Србије.

Нагласио је да је мјесто Србије и читавог региона управо у ЕУ.

Шеф српске дипломатије истакао је да се Србија залаже за мир и стабилност у региону и да је регионална стабилност један од спољнополитичких приоритета којима је Србија посвећена.

Дачић је захвалио Федерики Могерини на досадашњем раду и пожелио успјех и срећу у будућем ангажману.

Сви учесници вечере изразили су солидарност са Албанијом и албанским народом, коју је током викенда погодила серија замљотреса, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јоја

23.09.2019 15:59

неееееееее

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

23.09.2019 16:24

Шта рећи сад на све ово

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасвим ОК

23.09.2019 18:09

Да предју на дјела.

Name

СМИЈЕШНИ ДОДИК

23.09.2019 16:44

Ма ово је висе да извинете, је.е луд збуњеног!!! Хахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

23.09.2019 17:15

По наравно да ће бити боље за све.Конацно си и ти схватио да је то неминовно.Само правите сто већи притисак на дођу да и он схвати да је то најбоље

ОДГОВОРИТЕ