Поносан сам што је Никола играо за Србију!

Тим Конели, председник кошаркашких операција Денвер Нагетса, каже да је поносан на све момке који су играли за националне тимове на Светском првенству у Кини.

Кошарка 23.09.2019 | 17:30
Поносан сам што је Никола играо за Србију!
Нагетси су овог лета имали тројицу кошаркаша у репрезентацијама – Мејсона Пламлија (САД), Хуанћа Ернангомеса (Шпанија) и Николу Јокића (Србија).

"Поносни смо на све играче који су играли за националне тимове – Мејсона, Хуанћа и Николу", рекао је Конели за "Алтитуде Спортс Радио 92.5 ФМ".

Председник Нагетса још једном је потврдио колико је Јокић важан за будућност ове екипе.

"Кључ за Николу је да ужива док игра. Желимо да створимо такво окружење у којем он стварно може да ужива док игра. Он расте заједно с Денвером".

Српски центар, уједно и најбољи високи играч НБА за претходну сезону, није имао најбољи Мундобаскет, а многи као разлог за то виде у лошој селекцији нашег тима, који је имао чак четири класична центра.

Конели је, између осталог, задовољан и напретком репрезентативца Словеније Влатка Чанчара.

Некадашњи играч Мега Бемакса, који је претходне године играо за Сан Пабло Бургос, потписао је овог лета вишегодишњи уговор с Нагетсима.

Екипа из Колорада драфтовала је Чанчара у другој рунди 2017. године и од тада је, пре свега, много напредовао физички.

"Влатко је урадио сјајан посао од када смо га драфтовали. Изненадиће људе својим могућностима и чињеницом да може да чува више позиција. Испред њега је светла будућност, добар је и скроман дечко", казао је председник Денвера.

Чанчар се афирмисао у Мега Бемакс екипи у којој је провео две добре године (2016. до 2018).

НБА сезона креће 23. октобра, а Денвер први меч игра 24. против Портланд Трејлблејзерса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар