"СНСД и СДА- од браће близанаца до брачне свађе"

Ово што се сада дешава између СНСД и СДА личи на брачну свађу. Да у СНСД има имало коректности, послије смјене Сенада Братића (СДА) у Народној скупштини РС они би повукли једног од своја четири делегата у Дому народа парламента БиХ, јер сви знамо да га је на то мјесто именовала СДА.

Босна и Херцеговина 19.09.2019 | 20:30
"СНСД и СДА- од браће близанаца до брачне свађе"
Овако је посљедња дешавања на релацији СНСД-СДА прокоментарисао министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак гостујући на ТВ1. Он је објаснио да без СДА сада СНСД не би имао четвртог делегата и да су заиста политички коректни пети српски делегат био би изабран из неке друге странке из Републике Српске.

Он је рекао да је декларација коју је усвојила СДА уперена и против Републике Српске и против БиХ, али да су те двије партије управо због таквих ствари годинама као два брата близанца - једни другима намјештају теме које их у јавности приказују као велике Србе и велике Бошњаке.

На питање новинара хоће ли ПДП и СДС формирати власт у БиХ, Црнадак је рекао да се то спомињало само као теоретска могућност.

„ПДП је 11 мјесеци по страни, не мијешамо се и ништа не опструишемо. Искључива одговорност за изгубљено вријеме и лошу атмосферу због неформирања власти је на СНСД, СДА и ХДЗ и ни на коме другоме. Или нека је формирају или нека јавно кажу – пробали смо, ми то не можемо", рекао је Црнадак.

Одговарајући на питање зашто парламентарне странке из Републике Српске иду код предсједника Србије Александра Вучића, Црнадак је рекао да нема потребе за халабуком и да је повремена политичка комуникација истог народа са двије стране Дрине пожељна и потребна.

„Не треба зазирати од оваквих састанака. Србија је гарант Дејтонског споразума и посвећена је, као и ми, очувању мира, стабилности и безбједности у региону. То је став и ПДП-а и вјерујем да ће тако бити и у суботу", рекао је Црнадак.

Говорећи о међународној конференцији у Бечу на којој је јуче поново скренуо пажњу на најаву Хрватске о одлагалишту нуклеарног отпада на Трговској гори, Црнадак је рекао да ће се то питање вјероватно преломити у наредних петнаестак дана, али да је оптимиста кад је ријеч о интересу БиХ.

„Очекујем да ће коначно рјешење бити постигнуто на билатералном састанку Словеније и Хрватске 30. септембра. Прије тога ћу разговарати са министрима обе земље", рекао је Црнадак.

Говорећи о корацима БиХ ка Европској унији, Црнадак рекао да европски пут треба одвојити од политике и интензивно радити на препорукама из мишљења Европске комисије.

„Надам се да ће на једној од наредних сједница Савјета министара БиХ бити усвојен акциони план за спровођење тих препорука. Очекујем и да ће нови шеф делегације Европске уније у БиХ Јохан Сатлер, за којег знам да одлично познаје наше прилике, подржавати компромис у БиХ и желим му срећу на том послу", рекао је Црнадак.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Узас

19.09.2019 21:06

Бакир, Додик и Цовиц свето тројство они све закухавају или це све да разјебу. Куку нама свакако и боре се око својих столица и талова најбоље без њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не ремсе

20.09.2019 07:59

Ма доста правдања пеко туђих леђа за примање двије плате по 5000 км. Напустите СМ блокирајте све а немојте бранити Бакира у свакој прилици као да вам је род рођени. ПАМТИ НАРОД ИГОРЕ ПАМТИ!

Name

Трн

19.09.2019 21:34

То су преваранти ,преведу зедног птеко воде,са њима ни у цркву ни дзамију. Био слуцајно из савјета министара ,оде у нато,И одмах це оптузити сдс И пдп.Јер то додик ради посто је обецао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титаник

20.09.2019 04:31

Прича се да је Трн масовно окренуо леђа Додику.

Name

Рамо

19.09.2019 22:55

То имас подрску сарајева И бихаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

20.09.2019 06:15

Q рац он има подршку ..по чему су он шаровић, бореновић и тд. бољи за Бихаћ или Сарајево од рудоње ??

Name

Несо Република Српска

20.09.2019 06:46

Јест вала игоре снсд и сда су близанци ко твоја два ока у глави!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

20.09.2019 08:36

Види се да нису једнојајцани близанци

Name

Цеца

20.09.2019 08:41

Тако је, ко је схватио схватио.

Name

Рр

20.09.2019 08:30

Ти прицас није те срамота стиди се издајнице дацете све да останете тамо ти си неко и несто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма болан

20.09.2019 10:02

Молим министра да у следецем обрацању наведе које је потезе повукао за добробит РС током свог мандата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

20.09.2019 10:37

Запослио је све незапослене цланове пдп-а код себе у министарство,амбасаде,конзулате и то због њихове струцности!!

Name

Бл

20.09.2019 11:52

Од кад је ма мјесту минисзра прва паметна реценица овог Игора продје га мамдат у путовању

ОДГОВОРИТЕ