И Литванци желе квалификациони турнир за ОИ!

Након Грчке и Кошаркашки савез Литваније изразио је жељу да организује један од четири квалификациона турнира за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Кошарка 17.09.2019 | 10:13
И Литванци желе квалификациони турнир за ОИ!
Преко Светског првенства на завршни турнир ОИ, пласирале су се селекције Аргентине, Аустралије, Француске, Ирана, Нигерије, Шпаније, САД и Јапана, који је домаћин.

Све репрезентације које нису успеле да преко Мундобаскета обезбеде визу, нову шансу имаће наредног лета, непосредно пред саме Олимпијске игре.

Спекулише се да Светска кошаркашка федерација тражи 2,3 милиона евра, а трошкови организације квалификационог турнира све укупно би могли да достигну циифру од 3.000.000 евра.

Поред Грчке и Литваније, које су званично истакле кандидатуру за организацију, пласман на завршни турнир преко квалификација тражиће Србија, Бразил, Канада, Чешка, Доминикана, Немачка, Италија, Нови Зеланд, Порторико, Русија, Тунис, Турска, Венецуела и Пољска.

Такође, ФИБА ће дати још осам специјалних позивница и то по две за сваки континент (Европа, Јужна/Северна Америка, Африка и Азија).

Визу за Токио избориће само победници четири квалификациона турнира.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар