ЛШ: За ово су се у Звезди спремали читаво љето!

Сезона може да почне! Црвено-бели пред најтежим изазовом ове сезоне.

Фудбал 16.09.2019 | 16:14
ЛШ: За ово су се у Звезди спремали читаво љето!
Одиграли су фудбалери Црвене звезде већ 13 такмичарских утакмица ове сезоне, али од тек среде креће оно што су прижељкивали и за шта су се спремали цело лето - Лига шампиона.

"Од почетка припремног периода чекали смо овај тренутак, спремали смо се за групну фазу Лигу шампиона. То је био наш циљ и срећан сам што смо успели да га остваримо", каже Алекса Вукановић.

Први изазов биће Бајерн Минхен и то у Немачкој (среда, 21.00, пренос на ТВ Арена Спорт). Потом у Београд долази Олимпијакос (1. октобар), па следи гостовање у Лондону против Тотенхема (22. октобар) и онда обрнут редослед домаћинстава.

"Одмерићемо снаге са екипама које поседују изузетан квалитет, што је за нас мотив да се покажемо у најбољем светлу. Знамо да нас очекују тешки ривали, али ова екипа је стекла искуство у Лиги шампиона прошле сезоне и то ће сигурно значити. Играчи су показали да знају да се носе са екипама из европског врха, а надам се да ћемо то поновити и ове године", прижељкује Звездин нападач.

Вукановић је међу црвено-беле стигао зимус, па није имао прилику да осети драж елитног такмичења, али су му саиграчи причали о томе.

"Рекли су ми какво је то искуство за њих, као и колико им значи све што су доживели у том периоду. Наш стручни штаб ради одличну анализу, потпуно смо спремни да се носимо са било којим противником. Рад у Црвеној звезди је изузетно напоран, темељан, тако да се осећам потпуно спремно за највеће изазове".

Без обзира што Бајерн има улогу апсолутног фаворита, српски шампион у Немачку не путује уплашен.

Потврђују то речи Алексе Вукановића, стрелца поготка у реваншу последњег кола квалификација против Јанг бојса (1:1), којим је Звезди омогућио други узастопни пласман међу најбоље европске клубове.

"Ја сам нападач, а ми живимо за то да дајемо голове. Наравно да се надам да ћу и у Лиги шампиона затрести мрежу. Бајерн је прва препрека, екипа неспорног квалитета, са изузетним појединцима, а ми ћемо дати све од себе да такмичење започнемо повољним резултатом", поручио је Вукановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар