ШПА: Ђордан као руком за Севиљу на врху табеле!

Ђордан као руком са тачно 22 метра за скок на врх табеле! Севиља лидер Примере после четири кола! Селта не може са 9 играча, новајлија прати Барсу! Екипа из Вига претрпјела пораз пред својим навијачима и остала у доњем дијелу табеле.  Пенали, ВАР, црвени картони - Бетис са два играча мање до стигао до бода! Изузетно занимљив сусрет спустио је завесу на четврто коло шпанске Ла Лиге. . .

Фудбал 15.09.2019 | 23:34
ШПА: Ђордан као руком за Севиљу на врху табеле!
Као руком. Када се за фудбалера каже да је тако постигао гол и то са дистанце од тачно 22 метра, јасно је да је погодио тамо где голман није био ни близу да дохвати. На такав начин је Ђоан Ђордан постигао победоносни погодак за Севиљу, којим је извео на врх табеле – 1:0.

Није Севиља имала лак посао у Виторији против Алавеса, јер иако је била на терену доста боља, имала четири пута више шутева на гола, имала готово дупло већи посед лопте, само је тај пројектил Ђордана завршио у мрежи.

Али, ни за јоту то не умањује победу тима из Андалузије, који је сада, после четири одиграна кола, засео на врх табеле са 10 бодова.

Тренер Севиље Ђулен Лопетеги пружио је шансу и Немањи Гудељу, који је од 67. минута био на терену.

Селта не може са 9 играча, новајлија прати Барсу! Екипа из Вига претрпјела пораз пред својим навијачима и остала у доњем дијелу табеле.

Одавно знамо да је тешко остварити добар резултат када тим има искљученог играча, али Селта је данас отишла корак даље пошто су у мечу против Гранаде видјели чак два црвена картона!

У мечу у којем је Гранада - послије свега очекивано - славила резултатом 2:0, играчи Селте су добили два црвена картона. Оба су била директна искључења и оба су дошла у првих 30 минута утакмице.

Први је згријешио Хорхе Саенс, пошто је у 11. минуту с леђа стартовао на Роберта Солдада. Он је крампонима стао на ахилову тетиву противничког нападача, што се у Примери од ове сезоне већ неколико пута кажњавало директним црвеним картоном. Као и у недавном случају Луке Модрића баш против Селте, Саенс је послије консултовања ВАР технологије био послан у свлачионицу.

Таман када се игра мало развила, домаћи тим је наишао на нови хендикеп. Фран Белтран је у 29. минуту заслужио искључење пошто је у један клизећи старт ишао високо подигнутом ногом.

Играла је Селта преосталих сат времена са девет играча и није ни чудо да су на крају били рутински поражени. Нови члан Примере је повео у 52. минуту првог полувремена, односно у седмом минуту надокнаде, и то поготком Хермана Санчеза.

Није се дуго чекало да Гранада повиси на 2:0, а то је учинио Јангел Ерера у 54. минуту утакмице. У потпуности су гости контролисали игру на Балаидосу, а Селта је на крају меч завршила без иједног шута у оквир гола Руија Силве.

Гранада је овом побједом стигла до 7 бодова послије четири кола, колико има и шампион Барселона. Овакав старт сезоне је баш оно што је потребно сваком новом члану Примере. Занимљиво, наредни меч Гранаде биће управо против каталонског клуба.

Селта саму себе убила, Гранада покупила бодове на Балаидосу! Уз еврогол Ерере!

Гранада је однела бодове из Вига победом од 2:0, мада се мора истаћи да је Селта сама себи пуцала у колена.

Тим из Вига је после десетак минута игре остао са једним, а после пола сата и са двојицом играча мање. Гранада није пропустила такав поклон и озбиљну бројчану предност је претворила у победу. Повратник у Примеру има седам бодова после четири кола, што је одличан биланс. 

Проблеми за Селту су кренули већ у осмом минуту. Хорхе Саенц је са леђа намерно нагазио Солдада на Ахилову тетиву, а по новим препорукама судијама, то је црвени картон. Арбитар је искористио ВАР технологију, уверио се у неспортски потез Саенца и искључио га.

Није прошло ни 20 минута од искључења Саенца, а арбитар Пријето је опет морао до монитора за ВАР технологију. Овога пута је ухваћен Фран Белтран који је погибељно ушао у дуел са Пуертасом. Опет заслужен црвени картон.

Са двојицом играча више, било је питање тренутка када ће Гранада искористи предност. А моменат није могао да буде бољи. У последњем нападу првог полувремена, у шестом минуту надокнаде, Херман Санчез је био највиши у скоку после корнера Монтора и донео гостима вођство.

Све је било гтово после десетак минута игре у другом полувремену. Јанхел Ерера је постигао еврогол страшним ударцем са 20 и кусур метар. Гледајте и уживајте...

Са два играча мање и два гола мање, Селта није имала никакве шансе до краја.

Пенали, ВАР, црвени картони - Бетис са два играча мање до стигао до бода! Изузетно занимљив сусрет спустио је завесу на четврто коло шпанске Ла Лиге...

Фудбалери Бетиса и Хетафеа ремизирали су у последњој утакмици четвртог кола Примере резултатом 1:1 и том утакмицом затворили викенд у Шпанији.

Од старта се играло у високом темпу, обе екипе ушле су офанзивно у меч, а гости су имали боље прилике. Иницијатива екипе у којој је Немања Максимовић играо од првог минута исплатила се после 14 минута.

Антонио Бараган је недуго пре тога био изузетно неопрезан, оборио је у свом казненом простору Марка Кукурељу који је одлично утрчао из другог плана, ВАР је потврдио да је пенал, а Хаиме Мата је био прецизан са беле тачке.

Хетафе је наставио са нападима, а зелено-бели са грешкама у дефназивној линији. Мучили су се са пресингом Мадриђана, а у 25. минуту остали и са десеторицом играча на терену.

Вилијам Карваљо је остао последњи играч одбране свог тима, срушио је Арамбарија, арбитар је прво дао жути картон, али је након консултације са екраном крај терена одлучио да преиначи одлуку и искључи Португалца.

Упркос црвеном картону, Бетис је благо преузео контролу над ситуацијом на терену, али нису успели озбиљније да запрете па се на одмор отишло са резултатом из 14. минута.

Гости су у други део ушли са истом енергијом из првог, складно су се бранили, а и више су претили пред голом Ђоела Роблеса. Максимовић је одлично контролисао средину терена и био један од најзаслужнијих што тим из Севиље није успео да продре кроз њихове линије.

Добро се бранио Хетафе до 71. минута, али их је тренутак непажње коштао читавог плена.

Резервиста Лорен Морон је упослио Набила Фекира, а овај је оборен тек што је ушао у казнени простор ривала па је главни судија још једном сигнализирао једанаестерац. Искусни Хоакин Санчез је узео лопту у своје руке, задржао смиреност и донео поравнање својој екипи.

Могли су Рубијеви изабраници да дођу и до потпуног преокрета, али им је поништен поготак јер су након једног прекида извели комплетну акцију док је арбитар показивао жути картон противничком фудбалеру.

До нове промене резултата могло је да дође поново у 87. минуту. Кукуреља је послао одличан пас према Анхелу који се налазио на ивици офсајда, он је изашао сам на Роблеса и постигао погодак, али су окупљени у ВАР соби одлучили да пониште тај гол.

У последњем минуту надокнаде десио се нови црвени картон, Лорен Морон је лактом ударио Суареса па му је судија показао директан пут у свлачионицу.

То је био и последњи трзај утакмице, обе екипе ће морати да се задовоље бодом из овог "тврдог" дуела, а то ће на табели оставити домаћина на четири бода, док ће гости са три поена остати у зони испадања.

Бетис црвенео, па узео бод са пенала против Хетафеа. Гостујућим фудбалерима било је много лакше, јер је у 25. минуту искључен Карваљо.

Не може Бетис да се састави на почетку нове сезоне у Примери. Победа над Легањесом није тргнула фудбалере из Севиље, који су данас поново одиграли веома слабо, али некако ишчупали бод и поред чињенице да су на крају остали са девет играча на терену, 1:1 (0:1).

Гости су ангажовано кренули већ од самог старта. Имали су теренску иницијативу, а Бетис није успевао да се снађе у том хаосу. Играли су домаћи оштро, па је судија Гонзалес већ до 13. минута утакмице поделио два жута картона играчима у зеленим дресовима. А онда се два минута касније одлучио и да покаже на белу тачку.

Одговорност је преузео Хаиме Мата. Голман Бетиса полетео је у једну страну, а лопта је завршила у потпуно другој страни мреже, па су гости тако дошли до водства.

Само десет минута касније контру Хетафеа непрописно зауставља Вилијам Карваљо. Није фудбалер Бетиса био последњи играч одбране, али је стартовао веома неопрезно, па му је судија Гонзалес показао пут у свлачионицу.

Наставили су гости да нападају и до краја полувремена, најбољу шансу су имали у трећем минуту надокнаде преко Молине, али је Роблес ипак успео да одбрани тај шут.

Занимљиво, у друго полувреме знатно ангажованије улази Бетис који први прети преко Алфонса у 58. минуту. Покушао је тренер Хетафеа да промени ствари увођењем Анхела и Тимора, али само је направио контраефекат.

Ђене Даконам је у 72. минуту начинио прекршај у казненом простору, а некако се очекивало да судија Гонзалес све изнивелише и досуди пенал. То је и учинио, а одговорност је преузео Жоакин који је без икаквих проблема поравнао резултат.

Наставило се са нервозном игром. Хетафе је у 87. минуту постигао гол, али је он поништен на интервенцију из ВАР собе због минималног офсајда на самом почетку акције. Фудбалери гостујућег састава морали су само да се помире са одлуком главног судије. Распламсала се битка у надокнади времена, покушали су и једни и други да дођу до победе, а у жару борбе директан црвени картон добио је Лорен због ударца у главу лактом. Рекло би се, престрого.

Времена након тога није било да Хетафе удари и по последњи пут, па су и једни и други морали да се задовоље са по једним освојеним бодом. Наравно, много задовољнији исходом биће домаћини који су коначно испливали из зоне испадања, а тамо оставили данашњег госта.

РЕЗУЛТАТИ 4. КОЛА:

субота:

Реал Мадрид - Леванте 3:2 (3:0)
/Бензема 25, 31, Каземиро 40 - Мајорал 49, Мелеро 75/

Леганес - Виљареал 0:3 (0:2)
/Морено 26, 90+3, Силва 39аг/

Реал Сосиједад - Атлетико Мадрид 2:0 (0:0)
/Одегард 58, Монреал 61/

Барселона - Валенсија 5:2 (2:1)
/Фати 2, Де Јонг 7, Пике 51, Суарез 61, 82 - Гамеиро 27, Гомез 90+2/

недеља:

Еибар - Еспањол 1:2 (0:0)
/Рамис 58 - Ферејра 76, Гранеро 79/

Алавес - Севиља 0:1 (0:1)
/Ђордан 37/

Селта - Гранада 0:2 (0:1)
/Санчез 45+7, Ерера 54/

Ваљадолид - Осасуна 1:1 (0:0)
/Ервиас 65 - Ибањез 81/

Бетис - Хетафе 1:1 (0:1)
/Мата п. 14 - Хоакин п. 72/

одиграно у петак:

Мајорка - Атлетик Билбао 0:0

ТАБЕЛА: Севиља 10, Атлетико Мадрид 9, Реал 8, Атлетик Билбао 8, Сосиједад 7, Барселона 7, Гранада 7, Леванте 6, Осасуна 6, Виљареал 5, , Алавес  5, Ваљадолид 5, Валенсија 4, Мајорка 4, Селта 4, Еспањол 4, Бетис 4, Хетафе 3, Еибар 1, Леганес 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар