ИТА: Миха из болнице "заслужан" за преокрет Болоње!

Тренер Болоње Синиша Михајловић је пред Брешу поручио фудбалерима да играју као да им је ово посљедњи меч, што је резултирало повратком послије минуса од два гола (3:4). Ненад Томовић скривио пенал, па асистирао у преокрету СПАЛ-а 2:1.  Ватромети у Бреши и Парми, слом Лација у 92'! Болоња направила чудо, прорадио Каљари! Узбудљиво поподне на Чизми. . .  Милан се мучио, док играч Вероне није играо руком! Читав меч одиграо је Дарко Лазовић, али није успио да донесе макар бод својој екипи. . .

Фудбал 15.09.2019 | 23:27
ИТА: Миха из болнице "заслужан" за преокрет Болоње!
Ватромет голова у Серији А у стандардном недељном термину. На три утакмице у Бреши, Парми и Ферари је виђено чак 14 голова.

Најзанимљивије је било у Бреши где је домаћин био на прагу победе против Болоње, а онда остао и без бода – 3:4.

Подвиг је направила Болоња без Синише Михајловића на клупи. Миху је заменио помоћник и кум Мирослав Тањга и успео да направи велики преокрет. Бреша је после 19 минута гооловима Алфреда Донаруме водила 2:0. Најбољи стрелац Серије Б из прошле сезоне је прво начео госте ударцем главом, а онда и ногом. Могла је Бреша да води 3:0, али је Скорупски одбранио зицер Ромула.

Голман Јоронен је у 36. минуту лошом проценом частио Болоњу и Матију Банија голом наде, али је Кистана у финишу полувремена закуцао лопту главом после корнера Тоналија за мирних 3:1 на полувремену.

А онда је уследило лудо друго полувреме. Десена је са самом старту другог дела игре добио црвени картон и дао Болоњи наду у преокрет. Није прошло ни десет минута и Болоња је искористила играча више. Орсолини је асистирао Паласију који је са метар гурнуо лопту у мрежу. У 60. минуту је Болоња изједначила голом Денсвила после корнера и кренула ка целом плену. Орсолини је у 80. минуту постигао победоносни гол и крунисао одличну партију, а Сансоне је имао шансу и за 5:3, али је погодио стативу.

Узбудљиво је било и у Парми где је домаћин положио оружје пред силно појачањим Каљаријем – 1:3. Сарди су у прва два кола доживели два пораза и било је за очекивати да прораде. Дефанзивац Лука Ћепители је шокирао Тардини са два гола у првом полувремену и вођство гостију од 2:0.

Успела је Парма да смањи на 1:2 после непуних сат времена игре. Велико појачање Матео Дармијан је на дебију асистирао за Бариљу и наду Крсташа. Али прорадио је дебитант и на другој страни. Ђовани Симеоне је у првом мечу за Каљари постигао сјајан гол. Вукао је лопту са центра а онда ударцем са 18 метара погодио угао Парминог гола. До краја је противник Парме била и ВАР технологија. Поништен гол, па поништен пенал. Било је то превише за Крсташе.

Лацио је охлађен у Ферари пошто је СПАЛ славио 2:1 голом у другом минуту надокнаде меча. Ненад Томовић је играо руком и скривио пенал за вођства Лација. Имобиле је био сигуран са бече тачке. Али је СПАЛ успео да преокрене. Петања је после нешто више од сат времена игре искористио гужву пред голом Лација, да би победу донео Куртич голом у 92. минуту пошто је искористио отпадак.

Фантастичан меч у Бреши!

Болоња је у недјељу успјела се врати послије два гола заостатка и забиљежи побједу на стадиону "Марио Ригамонти" и то без српског тренера Синише Михајловића, који је због примања друге дозе хемотерапије у борби са леукемијом, био оправдано одсутан.

БРЕША - БОЛОЊА 3:4 (3:1)

Али, и кад није физички на клупи, присутан је духом!

Његова порука из болнице "да играју у Бреши као да им је ово посљедња утакмица", јако је мотивисала играче јер се Болоња ниједног тренутка није предавала упркос заостатку од 2:0 и 3:1.

Домаћин је већ у 20. минуту стекао два поготка предности захваљујући Алфреду Донаруми, који је постигао 18 голова на посљедњих 17 мечева Бреше, укључујући и прошлосезонске наступе у Серији Б.

Матија Бани је смањио на 2:1 главом с петерца погодивши након центаршута Николе Сансонеа, али је нада у преокрет трајала само шест минута након што је Андреа Ћистана поново одвео домаће на "плус два" - 3:1.

Кад је почетком другог дијела због симулирања искључен Данијеле Десена, опет се појавила нада да Болоња може барем до изједначења, што се и догодило већ у 60. минуту.

Најприје је мрежу Јесеа Јоронена погодио у 56. минуту погодио Родриго Паласио, да би четири минута касније Андреа Поли поравнао на 3:3.

Михин тим је коначан ударац домаћину задао у 80. минуту након лијепе акције и још љепшег волеј ударца Рикарда Орсолинија.

Гости су могли у 90. минуту да комплетирају "петарду" послије ударца Сансонеа, али је статива спасила Брешу.

ТОМОВИЋ СЕ ИСКУПИО ЗА ПЕНАЛ У ПРЕОКРЕТУ ПРОТИВ ЛАЦИЈА 

СПАЛ је такође направио преокрет у двобоју са фаворизованим Лациом, који се прописно испромашивао у првом дијелу, а онда и беспотребно повукао, што је домаћин искористио да стигне до побједе (2:1).    

Лацио је повео поготком капитена Ћире Имобилеа из једанаестерца, који је згријешио српски интернационалац Ненад Томовић због играња руком у казненом простору.

Претходно су Римљани погодили стативу након ударца Фелипеа Каиседа, да би послије вођства пропустили још двије одличне шансе да удвоструче предност. Најприје је голман Ертрит Бериша сјајно одбранио шут Луиса Алберта, да би Каиседо био за мало непрецизан у изгледној ситуацији пред голом СПАЛ-а.

Казна за ове промашаје услиједила је послије сат времена игре, када се Томовић сјајним спуштањем лопте и асистенцијом Андреи Петањи искупио за пенал из првог полувремена.

Српски репрезентативац Сергеј Милинковић Савић ушао је у игру с клупе у 68. минуту умјесто Лукаша Леиве, али није успио да помогне небеско-плавима да стигну до тријумфа у Ферари.

Не само да гости нису успјели да побиједе, већ је у судијској надокнади, словеначки фудбалер Јасмин Куртић мајстроски погодио за преокрет и прву побједу СПАЛ-а.

Рома се заиграла, Берарди "закаснио“! Два лијепа гола постигао је Доменико Берарди екипи Роме на Олимпику, али Сасуоло није могао до преокрета послије 0:4 на полувремену.

Четири гола постигла је Рома у 33 минуте игре против Сасуола, а након тога у наставку још две стативе и пречке, да би потому наставку потпуно стала.

Када је Доменико Беради прелијепим ударцем из слободњака у 52. минуту матирао Лопеза нико није бринуо због тог „утјешног“ гола, али када је у 73. минуту смањио на 4:2 ствари су се закомпликовале.

Ипак, 0:4 из првог полувремена био је превелики заостатак за екипу Роберта Де Зербија, која није успјела да у седмом гостовању на Олимпику извуче пети реми.

Послије два ремија на старту првенства Рома је у трећем колу Серије А коначно уписала и први тријумф резултатом 4:2, уз погодак Хенрика Мкхтарјана на дебију у дресу „вучице.

Рома – Сасуоло 4:2 (4:0)
/Кристанте 12, Џеко 19, Мкхтарјан 22, Клајверт 33 – Берарди 52, 73/

Александар Коларов се узалуд намјештао да изведе једанаестерац  у четвртом минуту, јер је он поништен након реакције из ВАР собе, међутим, није много требало његовим саиграчима да натрпају мрежу Андрее Косиљија.

Само осам минута касније искусни чувар мреже је вадио лопту из мреже послије поготка Кристантеа који је послије корнера одлично скочио на првој стативи и послао лопту у мрежу.

Већ у 19. минуту било је 2:0, послије српско-босанске комбинације. Коларов је послао лопту у петерац, а Един Џеко поставио ногу и то је било довољно да превари голмана гостију.

Одбрана Сасуола у тим тренуцима практично није постојала  и фудбалери Роме са невјероватном лакоћом прилазили су голу Консиљија.

Пелегрини је у 22. минуту гурнуо лопту за Хенрика Мкхтарјана, а јерменски репрезентативац рутински ју је прослиједио у мрежу на свом дебију у дресу „вучице“.

Џастин Клајверт у неколико наврата  брзим убацивањима по страни правио је проблеме бековима, али и штоперима Сасуола, који су у 33. минуту покушали да га ухвате у офсајд замку.

Пелегрини је још једном послао завршни пас, заставица помоћника остала је доле, а млади Холанђанин без проблема је послао лопту поред Консиљија за великих 4:0 и потпуни потоп Сасуола.

Играчи Сасуола ипак нису потпуно пали на мјестту гдје су знали у прошлости да освоје бодове.

У претходних шест дуела у Риму чак четири пута је Сасуоло извукао реми и можда је то био мотив играчима у зелено-бијелом, да послије почетне офанзиве „Вучице“ на старту другог полувремена  узврате још јаче.

Две стативе и пречку погодили су фудбалери Роме, прије него што се затресао оквир гола на другој страни.

Берарди је извео слободњак, Флоренци је легао иза свог зида да спријечи евентуални ударац по земљи, али је лопта погодила пречку и одсјела у мрежи – 4:1.

Сасуоло је преузео иницијативу  и у 73. минуту стигао до новог поготка.

Данкан је центрирао, Капуто пропустио за Берардија који је својим петим голом у сезони избио на прво мјесто листе стријелаца.

Рома ипак није дозволила изненађење на Олимпику и на крају је уписала први тријумф у сезони.

Милан се мучио, док играч Вероне није играо руком! Читав меч одиграо је Дарко Лазовић, али није успио да донесе макар бод својој екипи...

Мучили су се и мучили играчи Милана, али ипак имају нова три бода!

"Росонери" су гостовали на легендарном "Бентегодију" екипи Вероне и већ од 21. минута посао им је олакшан послије искључења Степинског, међутим то је значило повлачење домаћина и проблеме Ђампаоловом тиму у пробијању дефанзивног блока.

До полувремена су били без шансе, потом су мало "заиграли" уласко Анта Ребића, да би се кључни тренутак утакмице одиграо у 68. минуту.

Турски фудбалер Хакан Чалханоглу се намјестио на шут, у блок му је ушао Корај Гунтер, међутим фудбалер из Њемачке је интервенисао руком и судија је потом показао на "бијелу тачку" одакле је погодио Кшиштоф Пјонтек.

ВЕРОНА - МИЛАН 0:1 (0:0)

Ово је друга узастопна побједа "росонера" у Серији А, након почетног пораза од Удинезеа, а занимљиво је да никако нису могли да постигну и други гол и приведу меч мирније крају...

Видјели смо још један гол Кшиштофа Пјонтека у 82. минуту, међутим поништен је након интервенције из ВАР собе, пошто је досуђен фаул на голману Силвестрију, међутим ни то није дало потребну енергију Верони да до краја шокира Милан.

Чак ни када је у 96. минуту Давиде Калабрија добио црвени и "изједначио" однос снага.

Читав меч за Верону одиграо је Дарко Лазовић, као лијеви бочни, док је голман Борис Радуновић утакмицу посматрао са клупе за резерве.

У првом полувремену Вучица, у другом мало јагње: Рома са два лица против Сасуола, Мхитарјан погодио на дебију. Римљани одиграли најбоље полувреме од почетка сезоне, али су потом доживели већ виђени пад у игри - 4:2.

После првих 45 минута утакмице између Роме и Сасуола навијачи Вучице су могли да узвикну: Ово је Рома коју желимо да гледамо! Вучица која "прождире" ривала игра брз и допадљив фудбал, постиже голове. Римљани газили Сасуоло на Олимпику и на полувремену водили са 4:0,  али су онда доживели велики пад, примили два гола и покварили сјајан утисак из првог дела игре - 4:2.

Пауло Фонсека је репрезентативну паузу очигледно искористио да затегне редове свог тима, у чему је делимично успео. Вучица је силовито нападала, али је умела и да сузи простор испред свог гола, што није чинила у прва два кола, када је промаја озбиљно дувала пред голом Пау Лопеза. Овога пута то није случај у првом полувремену, јер су простор између између последњих линија одлично покрили Кристанте и Верету, али су на крају и они попустили као и остатак тима.

Одлично прво полувреме  одиграо је Лоренцо Пелегини, који је имао "хет-трик" асистенција. Наместио је гол Кристантеу, првенац Мхитарјана, као и први погодак Џастина Клајверта у овој сезони. Други погодак у фанстатичном првом полувремену домаћина био је резултат сјајног тандема Коларов - Џеко. Капитен Орлова је центрирао, а капитен Змајева био на правом месту. Коларов је такође био изузетно расположен, константно је пробијао по левом боку и слао употребљиве лопте, после којих је Џеко још који пут могао да затресе мрежу ривала. Вучица је буквално у феноменалном првом полувремену могла да води са шест-седам голова предности. Али се онда све променило.

Гости из Ређо Емилије су у наставак меча ушли решени да драстично поправе утисак и у томе су успели. Све је почело евроголом Доменика Берардија у 53. минуту из слободног ударца. Вучица је потом могла да разреши сваку дилему, када се у новој одличној прилици нашао Клајвер, али није успео, па је уследила нова казна. Поново је упрвом плану био Доменико Берарди, који је додавање Данкана и луцидан потез Капута крунисао још једним голом.

Имао је гостујућ тим још неколико добрих покушаја да додатно казни смушеност у игри домаћина, али није успео, па су бодови заслужено остали у Риму. Вучица сада улази у паклен ритам, с обзиром да је очекује меч са Башакшехиром у Лиги Европе, а потом и првенсвени мечеви са Болоњом и Аталантом.

Милан се у Верони спасао са беле тачке, али игра не обећава пред дерби... Пјонтек породио победу на Бентегодију.

Милан је забележио другу победу у сезони, али никоме није доказао да је на добром путу и да је кандидат за Лигу шампиона.

Росонери су вечерас славили на гостовању у Верони (2:0) голом Кшиштофа Пјонтека из пенала. Међутим, игром нису импресионирали, а имали су играча више од 21. минута. Већ следећег викенда Милан чека градски дерби са захукталим Интером.

Миланов тренер Марко Ђампаоло је опет извео тим у формацији 4-3-2-1 и опет се Милан мучио да створи шансе и дође до победе као у прошлом колу против Бреше. Иако је двадесетак минута у првом полувремену имао играча више, Милан није успео да упути ни шут у оквир гола. Искључење је средином првог полувремена зарадио домаћи нападач Степински који је ногом ишао на главу Мусакија и заслужено је искључен.

Међутим, бројчана предност није донела ништа Милану. Штавише, најбољу шансу у првом полувремену је имала Верона са играчем мање. Валерио Вере је маестрално примио лопту и шутирао из прве у Донаруму.

Ђампаоло је на полувремену лансирао велико појачање Анта Ребића и увео га уместо Пакете. Међутим, Росонери су наставили да се одбијају о дефанзивни бедем домаћина. Управо је Ребић имао прву шансу за Милан на мечу, али је слабо шутирао из петерца. Хрват је успео да размрда Милан, па је убрзо уследила још једна шанса. Калабрија је сјајним шутем са 18 метара погодио стативу. Неколико минута касније је Вере на другој страни погодио стативу.

И онда пенал!

Чалханоглу је шутирао, Гинтер играо руком, а Пјонтек погодио са беле тачке.

Наставио је Милан да јури други гол, Пјонтек је успео и да затресе мрежу, али му је судија поништио погодак после гледања снимака због фаула над голманом. Покушала је и Верона да уради нешто у финишу меча, али није успела. Узбуђења су виђена у последњем минуту надокнаде када је дошло до контроверзне ситуације на ивици Милановог шесанестерца. Калабрија је на 16 метара срушио Песину и зарадио црвени картон. Акцији је претходио офсајд, а фаул је скоро извесно био унутра. Судија се одлучио за компромисно решење. Није свирао офсајд, али ни пенал већ слободњак са 16 метара. Велосов шут је изблокиран, а на лопту је натрчао Лазовић чији страшан шут је завршио неколико центиметара поред Донарумине стативе. 

На крају, Милан је заслужио победу. Не већу од ове минималне.

СЕРИЈА А - 3. КОЛО:

Ђенова - Аталанта 1:2 (0:0)
/Кришито 90+1 пен - Муријел 64 пен, Запата 90+5/

Бреша - Болоња 3:4 (3:1)
/Донарума 10, 19, Ћистана 42 - Бани 36, Паласио 56, Поли 60, Орсолини 80/

Парма - Каљари 1:3 (0:2)
/Барила 58 - Ћепители 23, 39, Симеоне 77/

СПАЛ - Лацио 2:1 (0:1)
/Петања 63, Куртић 90+2 - Имобиле 15 пен/

Рома - Сасуоло 4:2 (4:0)
/Кристанте 12, Џеко 19, Мкхтарјан 22, Клајверт 33 – Берарди 52, 73/

Верона - Милан 0:1 (0:0)
/Пјонтек 69/

Одиграно у суботу:

Фиорентина - Јувентус 0:0

Наполи - Сампдорија 2:0 (1:0)
/Мертенс 13, 69/

Интер - Удинезе 1:0 (1:0)
/Сенси 44/

У понедељак:

Торино - Леће (20.45)

ТАБЕЛА: Интер 9, Болоња 7, Јувентус 7, Торино (-1) 6, Наполи 6, Аталанта 6, Милан 6, Рома 5, Верона 4, Лацио 4, Ђенова 4, Сасуоло 3, СПАЛ 3, Парма 3, Бреша 3, Удинезе 3, Фиорентина 1, Каљари 0, Леће (-1) 0, Сампдорија 0.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар