Фјури остао непобједив, па изазвао Вајлдера!

Ти си следећи, пропалице! Боксер Тајсон Фјури победио је Ото Валина у мечу тешке категорије у суботу увече у Лас Вегасу.  Фјури преживео Валина и одбранио титулу.  Краљ Цигана једногласно до победе.

Остали спортови 15.09.2019 | 10:51
Фјури остао непобједив, па изазвао Вајлдера!
Фјури је дошао до победе после једногласне одлуке судија после 12 рунди, упркос томе што је на почетку борбе задобио проблематичну посекотину изнад ока.

Британац је дошао до учинка од 29 победа у каријери, од тога 20 нокаутом, уз један реми, који је дошао крајем прошле године од Дионтеа Вајлдера.

"Била је то добра борба. Доста дуго нисам могао да видим ништа левим оком", рекао је Фјури.

Шведски борац Валин је у меч са Фјуријем ушао без иједног пораза у професионалној каријери. Имао је 20 победа, од тога чак 13 нокаутом, док није претрпео пораз од Британца.

Фјури је после меча изазвао Вајлдера којем жели да се освети.

"Деонте Вајлдер - тебе желим следећег, пропалице", казао је емотивни Фјури.

Како ствари за сада стоје, ако Вајлдер победи Луиса Ортиза 23. новембра он ће се скоро сигурно састати са Фјуријем други пут у каријери 22. фебруара наредне године.



Мало ко је очекивао такав отпор светском шампиону, али Ото Валин је одушевио боксерски свет. Швеђанин није успео да скине круну Тајсону Фјурију, британски Краљ Цигана је остао првак света, међутим, меч је завршио са неколико озбиљних посекотина, које му је нанео Валин.

На крају, једногласном одлуком судија (116:112, 117:111, 118:110) Фјури је остао шампион, потпуно заслужено јер је био бољи током целе борбе, али је још од треће рунде био под посебном присмотром лекара због посекотине изнад ока. На крају је подигнутих руку дочекао крај меча у Лас Вегасу.

„Био је одличан меч, био сам добар у свих 12 рунди. Ото Валин је тврди Швеђанин. Крв, „петља“, срце, свега је било у рингу“, рекао је Фјури после победе.

Скор британског боксера сада је 29 победа и један нерешен меч, против Дионтеа Вајлдера, са којим би могао ускоро да има реванш меч.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар