Жижовић пред Зрињски: Шансе за успјех подједнаке!

Утакмица на Градском стадиону у Бијељини биће директно преношена посредством ТВ Арена спорт.

Фудбал 14.09.2019 | 08:00
Жижовић пред Зрињски: Шансе за успјех подједнаке!
Фудбалери Радника сутра (16.30) у првој премијерлигашкој утакмици након двоседмичне репрезентативне паузе дочекују мостарски Зрињски.

Пред осмо коло елитног фудбалског такмичења у БиХ, Бијељинци заузимају шесто мјесто на табели уз девет бодова, док су "племићи" на позицији број четири уз четири бода више.

"Зрињски је у посљедње вријеме везао три побједе, уз гол-разлику 9:0 и сигурно је да у једном позитивном расположењу и у добром ритму долазе у Бијељину. Вјероватно им је пријала и пауза с обзиром да су играли и неколико европских утакмица. Што се тиче нас, одиграли смо једну утакмицу у овој репрезентативној паузи (гостујући реми са Осијеком 2:2, прим.аут) и сматрам да можемо да будемо задовољни оним што смо урадили", рекао је стратег Бијељинаца који сматра да су, у играчком смислу, два тима подједнаког квалитета.

Шеф стручног штаба тима из Семберије Младен Жижовић током играчке каријере наступао је за оба клуба. Дрес Радника носио је у два мандата – прво од 1998. до 2002. године, а потом и од јануара 2015. до јула 2016. године, освојивши Куп Републике Српске у посљедњој сезони у каријери. У "дресу са лентом" провео пет година – од 2005. до 2010. године, те за то вријеме освојио два трофеја на нивоу БиХ – Куп БиХ 2008. године и шампионску титулу годину дана касније.

"Мислим да су у дуелу Радника и Зрињског, у овом тренутку, шансе подједнаке, међутим с обзиром да играмо на домаћем терену и да см и ми након неколико неуспјеха уписали двије побједе, имамо право и жељу да се надамо да ћемо уписати побједу, којом бисмо се приближили самом врху табеле. Сматрам да смо у овом тренутку, на терену, равноправни са екипом Зрињског, док о другим парамтерима не желим да говорим. Зрињски је клуб који има континутет у раду који даје резултат, али све то нам даје додатни мотив и снагу да покажемо да ови момци заиста вриједе. Надамо се да ћемо имати и подршку публике и да ће нам дати додатну снагу да у једној доброј утакмици дођемо до бодова", истакао је Жижовић, који у сутрашњем мечу не може да рачуна на Павла Сушића, Далибора Козића и Алема Мерајића.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 8. КОЛО:

Субота:

Вележ - Жељезничар (16.30)
Челик – Младост
Радник – Зрињски
Слобода - Борац (20.00)

Недјеља:

Широки Бријег - Тузла сити (19.30)
Сарајево - Звијезда 09

ТАБЕЛА: Жељезничар 15, Тузла сити 14, Сарајево 14, Зрињски 13, Борац 11‚ Радник 9, Слобода 9, Челик 9, Широки Бријег 7, Младост 5, Вележ 4, Звијезда 09 3.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар