О Луису Сколи прича цијела планета...

Ману га грлио, Коби се хватао за главу! Ко би рекао да ће Луис Скола постати звезда Мундобаскета у Кини?!

Кошарка 14.09.2019 | 22:50
О Луису Сколи прича цијела планета...
Било би занимљиво чути како би славни Аргентинац Луис Скола реаговао да му је неко рекао 2002. у Индијанаполису да ће 17 ГОДИНА касније опет играти у финалу Светског првенства.

И то као најбољи играч екипе!

Док су чланови златне репрезентације СР Југославије тог лета славили историјски успех, Скола је вероватно био потиштен због испуштене прилике и љут због судијске одлуке која је у последњој секунди одговарала нашем, а не његовом тиму.

Овог пута, он је тај који слави у Пекингу и кога ће сврбети прсти до недеље, док се буде спремао за финале против Шпаније.

Импресивни ветеран у петак је био апсолутни лидер Аргентине у огромној победи против Француске у полуфиналу, којом је његов тим ушао у прво финале Мундобаскета од те 2002. године.

Након што је сјајно ушао у меч и маестрално поставио ствари на своје место, Скола је застао у трећој четвртини, па у последњој тројкама у низу убио наду Француза.

Коби Брајант (41) седео је у Пекингу крај терена као амбасадор Мундобаскета и ухватио се за главу у чуду када је крилни центар са даљине убацио свој последњи, 28. поен.

На столици до "Мамбе" седео је још један кошаркашки див, Аргентинац Ману Ђинобили (42), који је емотивно пратио меч својих земљака, па на крају загрлио саиграча из Индијанаполиса.

Оно што нису успели заједно, Скола ће сад пробати са новим, изузетно чврстим тимом Аргентине.

После меча, десетине новинара чекале су Сколу и једно од првих питања било је да упореди актуелну генерацију Аргентине са оном која је играла почетком века.

"Видим много сличности ове генерације са оном из 2004, 2002, 2001. Да ли ће она освојити све? То не знам... Рекао сам пре годину и по да има много сличности и ово сада је једна од њих. Освојили смо сребро на Светском првенству као и 2002".

Упитан за сусрет са Ђинобилијем крај терена, Скола је открио да није очекивао свог некадашњег саиграча у Пекингу.

"Нисам знао да ће доћи. Био сам изненађен. Веома сам срећан јер сам га видео".

Такође, уз осмех је открио своју тајну успеха, због које игра одлично и са 39 година.

"Спавам превише", насмејао се Скола, који од 2017. и одласка из НБА лиге игра у Кини.

Управо због њега, у полуфиналу ау симпатије већине неутралних биле на страни Аргентине. Исто ће бити и у финалу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар