Листа 100 најбољих НБА играча - Јокић на осмој позицији!

Спортс Илустрејтед је објавио своју традиционалну годишњу листу и назвао нашег центра најбољим додавачем међу центрима у историји.

Кошарка 13.09.2019 | 22:30
Листа 100 најбољих НБА играча - Јокић на осмој позицији!
Цреме де ла цреме светске кошарке!

Ту можемо да сврстамо Николу Јокића. И не само ми, већ је то учинио чувени магазин Спортс Илустратед који је објавио своју традиционалну годишњу листу 100 најбољих НБА играча. Сада наравно за сезону 2019/2020. Никола Јокић је заузео осму позицију!

На основу различитих параметара, статистике и дубоке аналитике је направљена ова листа. У једначину су ушле и повреде, па на основу свега наш Јокић заузима осму позицију. 

Занимљиво, Рики Рубио је на 73. позицији, Клеј Томпсон је на позицији 58, Бојан Богдановић на 52, Никола Вучевић је 45, Дерозан је на 31. месту, Дончић на 30. месту, Кемба Вокер је на 20, Руди Гобер на 14. позицији.

Бољи од Јокића су само Џоел Ембид, Ентони Дејвис, Џејмс Харден, Стеф Кари, Леброн Џејмс, Кавај Ленард и Јанис Адетокунбо. Где ћете боље друштво од овога!

Ево како Спортс Илустратед описује српског кошаркаша...

"Какво олакшање је било када је заиграо у првој плеј-оф утакмици. Показао је да може да игра и добру одбрану и да га тежина плеј-офа не омета. Имао је велике минуте, играо је јаку одбрану и предводио је свој тим. Можда сте сумњали у његов стил игре? А он је имао 25 поена, 13 скокова и осам асистенција у просеку у постсезони.

Тако изгледа када је неко "права ствар". Био је ефективан у шуту споља, са полудистанце, са поста, и свуда између. Његова игра је служила као тест стреса за високе противничке играче. Креативан играч као Јокић био је у стању да покаже њихове слабости. Имао је и оне феноменалне пасове преко целог терена. Да бисте додавали као он морате да имате велику визију иза визије. Чак и када бисмо га назвали најбољим центром додавачем у НБА историји некако делује нефер”, истиче Спортс Илустратед.

Објашњава овај лист да су разлике између Јокића и Ембида, који је једно место испед њега (на седмој позицији), буквално у томе шта више волите. Односно шта више треба вашем тиму.

Јокић је сигурнији у смислу тога што се мање повређује, док Ембид мало боље игра одбрану. Шта год да одаберете не бисте погрешили. Ипак, Ембид је добио малу предност.

За Јокића висока осма позицијама са овим светским аждајама. Али, чак ни Џокер није помогао репрезентацији Србије да се домогне медаље на протеклом Светском првенству.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар