СП: Чешка добила Пољску и заказала дуел са Србијом!

Кошаркашка репрезентација Чешке је савладала Пољску резултатом 94:84 и састаће се са Србијом у борби за пету позицију на Светском купу.  Чеси бољи од Пољака, убитачна тројка решила меч.  Није тим на челу са Томашом Саторанским имао толико лаган посао као што се можда очекивало.

Кошарка 12.09.2019 | 17:30
СП: Чешка добила Пољску и заказала дуел са Србијом!
Србија ће играти са Чешком Републиком у борби за пето место на Светском првенству у Кини.

Чеси су испунили улогу фаворита и у мечу за класификацију добили Пољску са 94:84. Можда и мало теже него што се очекивало, мада на овом првенству смо научили да ништа није немогуће.

Тешко је играти овакве утакмице после пораза у четвртфиналу, па је можда Пољацима било мало лакше са те стране јер је тешко да су очекивали нешто више против Шпаније осим пораза. Чеси су са друге стране имали прилику да надиграју Аустралију, али нису успели.

Чешка је на овој утакмици имала три изузетно расположена играча. Војћех Хрубан је дао 24 поена, а Томаш Саторански је додао 22. На све то додајте и Јаромира Бохачика који је на овом првенству значајно подигао себи цену на тржишту, дао је данас 21 поен. Њих тројица преко 60 поена.

Пољска није имала шансе...

Код Пољака је најбољи био Адам Вачински са 22 поена, док су по 12 додатли Дамијан Кулиг и Еј Џеј Слотер.

Меч је одлучен у драматичној завршници, у који су се боље снашли чешки играчи, који нису дозволили Пољској да направи преокрет у финишу.

Пољска је своје амбиције показала већ на старту дуела, када је повела са 5:0, а предност је сачувала до шестог минута прве деонице.

До краја прве четвртине се играло "кош за кош", па је она завршена нерешеним резултатом - 23:23, пошто је Дамијан Кулиг успео да врати у обруч промашај Адама Вачинског.

Током већег дела другог квартала Пољска је била у предности, после тројке Лукаша Кошарека је имала и шест поена вишка, али је Чешка серијом од пет узастопних поена успела да ухвати прикључак, а после тројке Томаша Саторанског и да поведе.

Последњих 90 секунди првог полувремена је у потпуности припало Чешкој која је стигла до двоцифрене предности, али је Вачински на крају ове четвртине успео да убаци поене и смањи разлику на осам поена.

Тројкама Арона Цела и Вачинског је Пољска на старту трећег квартала стигла на два поена заостатка и до краја четвртине је "дисала за вратом" противнику, међутим никако није успела да направи корак више и да преокрене, па је Чешка са поеном предности ушла у последњих десет минута игре.

Поново су Цел и Вачински преузели контролу над игром и на половини четврте четвртине је Пољска имала вишак од три поена, али су се потом "јавили" Јаромир Бохачик, Мартин Петерка, Ондреј Балвин и Војчек Хрубан, па је предност поново прешла на страну Чешке.

У самом финишу је Пољска кренула на све или ништа, заиграла је пресинг преко целог терена, али је то само отворило много простора чешким играчима да поентирају, да приведу утакмицу крају и славе победу двоцифреном разликом.

Фантастичне партије су за Чешку приказали Томаш Саторански (22 поена, 12 асистенција) и Војчех Хрубан (24 поена, 12 скокова), док је Јаромир Бохачик убацио 21 поен.

На другој страни је бољи од осталих био Адам Вачински са 22 поена, Еј Џеј Слотер и Дамијан Кулиг су додали по 12, а Матеуш Понитка је уписао 10 поена.

Вреди напоменути да је натурализовани плејмејкер из Америке имао и десет успешних додавања.

Меч између Србије и Чешке се игра у суботу од 14 часова.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар