Милошевић о друштвеним мрежама: Нека причају...

Тренер фудбалера Партизана не хаје за увредљива писања и коментаре на рачун појединих својих играча на друштвеним мрежама. О мечу Србија - Португал: "Недостајала је енергија, и на терену и на трибинама".

Фудбал 09.09.2019 | 09:54
Милошевић о друштвеним мрежама: Нека причају...
Тренер Партизана Саво Милошевић поручио је данас да његов тим може да се бори за титулу ако буде играо на максимуму, о доласку Лазара Марковића истиче да је у рангу појачања, какви су Бобрас Натхо и Такума Асано, а имао је и поруку за навијаче који на друштвеним мрежама шаљу негативне и увредљиве поруке на рачун појединих играча црно-белих.

"Мислим да је Лазар у рангу појачања каква су Бибрас и Асано и можда и више од тога јер је Лазар играо на највишем нивоу, у озбиљним клубовима и трансфери које је имао показују какав квалитет има. Наравно, требаће и њему неко време, надам се краће него Асану и Бибрасу, јер он је део Партизана и сигурно да ће му период адаптације бити краћи. Остаје нам да га што пре вратимо у такмичарски ритам. Знамо да то неће бити ни мало лако, али, бар што се Лазара тиче, овај згуснути распоред је добар јер ћемо постепено да га уводимо, а опет брзо у такмичарски ритам", рекао је Милошевић новинарима током "Меморијалног турнира Дејан Чуровић" у знак сећања на бившег фудбалера Партизана који је преминуо 11. августа ове године.

Упитан да ли Партизана сада има тим за титулу, одговорио је да је обавеза његових играча да увек играју максимално.

О УТАКМИЦИ СРБИЈА - ПОРТУГАЛ 2:4

"Да одговорим кратко, у једној реченици: мени лично, за мој укус је фалило енергије и на терену и на трибинама", сумирао је утиске о утакмици Србија - Португал у квалификацијама за ЕУРО 2020. године.

"Избегавао сам да се бавим прогнозама, не зато што имам страх или што желим да избегнем одговорност, него зато што су прогнозе незахвалне. Оно што сам увек говорио је да ћу настојати да из екипе извучем максимум, то је наша обавеза и мислим да су сви могли да виде од марта да то радимо константно. Некад се игра добро, некада лошије, али момци дају максимум. То је наша обавеза. За колико је то довољно - не знам. Нисам пророк, али ако дамо свој максимум, сигурно ћемо бити у борби за титулу и сигурно ћемо имати шансе да прођемо групу у Лиги Европе", рекао је некадашњи голгетер црно-белих.

Чека вас врло, врло густ распоред, хоће ли бити ротација и колико?

"Мора бити ротација, просто је немогуће ово изгурати, чак ни са 14, 15 играча. Тако и радимо, претходна три, четири дана смо искористили да радимо са овим играчима који су ту, јер знате да су многи са репрезентацијама. Рачунамо на сваког играча, видели сте у свакој утакмици пет минута може да одлучи, може један детаљ да одлучи. Сви играчи који су регистровани могу да у једном моменту да донесу много екипи. То сам рекао и њима, сви ће нам бити потребни, јер распоред није овакав само у наредних 10,15 дана, ми нећемо имати ниједну слободну среду до децембра: имамо првенство, две заостале утакмице, куп, Лигу Европе…практично четвртак-недеља до децембра", рекао је Милошевић.

Поједини играчи, међу којима и млађи, често трпе критике, па и увреде на друштвеним мрежама. Питали смо Милошевића да ли о томе разговара са својим фудбалерима. За све такве, Милошевић има јасну поруку:

"Ја сам на првој конференцији рекао да ни случајно нећу коментарисати друштвене мреже. Не пада ми на памет, апсолутно, ни једну информацију. Нека причају шта хоће", јасан је Милошевић.

Саво Милошевић је у суботу увече био на стадиону "Рајко Митић" на утакмици Србија - Португал у квалификацијама за Европско првенство 2020. године.

Пре меча, по пљуску у Београду, долазећи на стадион, њега су сусрели португалски навијачи, који су затражили фотографију са њим. Саво Милошевић је без проблема стао и удовољио жељи Португалцима.

Питали смо га и о томе.

"Ето, има људи који се сећају да сам играо фудбал. Бар се неко сећа", одговорио је у шали.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар