Сантош: Ситуација Србије је компликована!

Ми смо били мање рањиви! Фернандо Сантош, селектор Португала, каже да га није изненадила дефанзивна игра Србије, али јесте слаба одбрана.  Селектор Португала о Србији: Несумњиво сте одлични, али бољи смо! "Имали смо већу разноликост у игри, српска репрезентација је играла на контранападе, а ми смо више контролисали лопту и игру", рекао је Фернандо Сантош после утакмице.

Фудбал 08.09.2019 | 10:51
Сантош: Ситуација Србије је компликована!
"Моји играчи су били бољи, заслужили су ову победу. Очекивао сам бољу одбрану Србије.Ми смо радили на поседу, тако да сам задовољан резултатом. У првом делу смо имали проблема да се изборимо са Србијом која је одлична. У Лисабону је било нерешено, овог пута смо имали контролу, били смо мање рањиви. Везни играчи Србије су били феноменални, али ми смо се ипак питали", рекао је Сантош.

Португалац није пропустио прилику да похвали противника којег је надиграо.

"Србија је одличан противник, али ми смо имали разноликост, имали смо добар почетак. Србија је радила на контранападима, међутим ми смо заслужено повели. Контролисали смо игру. Морамо још да је убрзамо, да се изборимо за простор, да будемо више напред. Једина критика је да не смемо да се опуштамо после голова, већ да наставимо да радимо".

Сантош не завиди Србији на ситуацији у којиој се нашла.

"Веома значајна утакмица. Морамо да освојимо бодове и у свим наредним утакмицама. Ситуација Србије је компликована. Ми смо једна уравнотежена репрезентација што са Србијом није био случај".

Његов тим сада заузима друго место на табели и има бод више и утакмицу мање од Србије и Луксембурга, а осам мање од водеће Украјине уз два меча мање.

"Ова победа нам много значи и доноси нам самопоуздање. Морамо да победимо све остале утакмице. Србија је у компликованој ситуацији везано за бодове, али треба да се усредсредимо на наше обавезе", навео је Сантош.

Португал ће у наредној утакмици у уторак дочекати Литванију, док ће Србија истог дана гостовати Луксембургу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар