СА: Мирна шетња "Дан традиционалне породице"

У Сарајеву је почела мирна шетња под слоганом "Дан традиционалне породице", у организацији Удружења грађана "Свјетло".

Босна и Херцеговина 07.09.2019 | 14:48
СА: Мирна шетња "Дан традиционалне породице"
Циљ скупа, како наводе организатори, је указати на 'природност' традиционалне породице с аспекта науке и религије, историјску укоријењеност традиционалне породице у бх. друштву, те вриједности породице као основне ћелије и стуба друштва.

Мирна шетња одвија се Титовом улицом од Вјечне ватре до зграде Парламента БиХ, гдје ће се од 15 сати учесницима обратити личности из јавног живота и академске заједнице, те ће бити прочитан и Проглас.

Учесници скупа носе транспаренте на којима пише: "Зашто се не поштује воља већине", "Подршка биолошком опстанку", "Зна се шта је кључ, а шта брава", "Породица је језгро цивилизације", "Једини избор за нови нараштај", "Доста је! У овом граду је већ убијено 1.600 дјеце"...

Новинарима се у име организатора обратио Ахмед Куланић, ПР манифестације "Дан традиционалне породице", који је рекао да шетња није револт, већ намјера да се нагласи важност породице у бх. друштву.

- Настојат ћемо да ово буде почетак једне приче о породици између мушкарца и жене као основној ћелији друштва - рекао је Куланић.

Сутрашњу поворку поноса није желио коментирати, већ је поручио како је циљ данашњег скупа да се грађанима понуди једна алтернативна прича.

- Шетамо мирно и достојанствено и позивам све да нам се придруже и да се суздрже од било каквих поклича и погрдних ријечи - додао је Куланић.

Овај скуп представља контрамитинг, односно противљење првој Бх. поворци поноса, која ће под слоганом "Има изаћ'" сутра на истој релацији бити одржана са почетком у 12 сати.

Промовирању ЛГБТ идеја сутра ће се успротивити и учесници скупа који ће у организацији Иницијативе "Искорак" бити одржан од 10.00 до 11.30 сати на локалитету парка Циглане, од улице Алипашина до улице Сутјеска.



(Вијести)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Богољуб

07.09.2019 13:15

Свака вам цаст Сарајлије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоми

07.09.2019 17:18

Радо бих учествовао у оваквим манифестацијама али зар и овдје треба истицати ратне заставе које нас Србе повређују.

Name

Ре

07.09.2019 18:23

О каквим ти ратним заставама причаш, ја не видјех ни једну... Фуј!!

Name

Ре ре

08.09.2019 14:45

Нема искрено ратне заставе ал незна ста је веце зло ови са брадицама ил гејови

Name

Ре

08.09.2019 15:03

Срамота тако мало људи је досли ил је то у сарајеву мањина

Name

Вјетар

07.09.2019 14:51

Браво за организаторе и уцеснике. Права породица је оно за ста се Ви и сви ми нормални залаземо и вријеме је да дигнемо глас против ових настраних који су се инфлитрирали у све поре зивота и владају ..Настрани су ту да унисте зивот,свијет и умјесто да цуте они организује геј параде,и трују младе,и нормалне.Њима тј то је настраној популацији треба лијецење а не оволика медијска подрска. Зивјела нормална људска заједница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питалац

07.09.2019 18:41

Свако је свога тијела господар и може гузом распилагати по властитом нахођењу.То је неотуђиво право група и појединаца и то је ок.Постављам питање зашто се то зове парада поноса и зашто ја као нормална особа отац два сина нисам поносан.Ако су они поносни,онда ја овакав немам право бити поносан јер смо по схватањима и понашањима сасвим на супротним странама.Зар је "поносан"наслов таблоида:Ана Брнабић са партнерком добила сина.Све најљепше поносним учесницима сутрашње поворке поноса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расим

08.09.2019 14:54

Ово је крај немамо куд даље стид ме И бога И народа зар у сарајеву то да се деси

Name

Стара

08.09.2019 08:31

Посовица гласи: Цега се паметан стиди тиме се будала поноси!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрвоје

08.09.2019 15:01

Моји Босњаци ста вам ували вас хрват Комсиц

ОДГОВОРИТЕ