Калинић: Нисам дошао да будем замјена Едину Џеку!

"Видећемо како ћемо играти, с једним или два нападача. Разговарао сам с Џеком и он ме уверио да дођем", рекао је хрватски интернационалац након потписа за Рому.

Фудбал 07.09.2019 | 18:08
Калинић: Нисам дошао да будем замјена Едину Џеку!
Никола Калинић, некадашњи фудбалски репрезентативац Хрватске, ново је појачање у нападу Роме. 

У разговору за италијанске медије казао је да у редове "вучице" није дошао да буде замена првом нападачу и капитену Босне и Херцеговине Едину Џеку.

Хрватски фудбалер одбацио је тврдње да је потписао за Рому како би био алтернатива Џеку те истакао да га је управо бх. фудбалер наговорио да дође у Вечни град.

"Могу да играм као усамљен нападач или у пару с неким. Рома има одличан тим. Веома сам срећан и надам се да ћу се добро снаћи у новој авантури", казао је Калинић којег је Рома довела на позајмицу из Атлетико Мадрида, уз могућност откупа уговора на крају сезоне за 11 милиона евра.

Оно што му је јако важно, као и сваком фудбалеру, је да буде здрав, а онда ће вероватно све доћи на своје место.

"Био сам забринут да се договор неће реализовати, али срећом сада сам овде. Имам искуство играња у Серији А. Овде има јако пуно нападача попут Џека, који увек играју добро. Надам се да ћу и ја бити добар. Видећемо како ћемо играти, с једним или два нападача. Разговарао сам с Џеком и он ме уверио да дођем. Играо сам и као лево крило у Фиорентини. У Атлетико Мадриду смо играли с једним нападачем и добро је искуство радити с Дијегом Симеонеом", рекао је 31-годишњи хрватски фудбалер.

Калинић је каријеру почео у сплитском Хајдуку из којег је ишао на позајмице у Истру и Шибеник, да би 2009. године потписао за Блекбурн.

Потом је уследио одлазак у Дњепар, па две сјајне сезоне у Фиорентини, након којих је позајмљен Милану. Последња дестинација био му је Атлетико Мадрид.

За репрезентацију Хрватске одиграо је 42 утакмице и постигао 15 голова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар