"Украјина се више никад неће поновити!"

Голман фудбалске репрезентације Србије Марко Дмитровић рекао је да се утакмица попут оне у Украјини више никад неће поновити.

Фудбал 05.09.2019 | 09:16
"Украјина се више никад неће поновити!"
Он је истакао је његов тим јак и да је показао да може да се такмичи са свима, па и са наредним ривалом Португалом.

"То су утакмице које се десе и сигуран сам да се више никад неће поновити. Извукли смо добре поуке. Још ћемо анализирати шта смо лоше радили. Имамо веома квалитетне играче. Ако смо на правом нивоу, можемо да се такмичимо са свима, па и са Португалом",рекао је Дмитровић новинарима.

Србија је на почетку квалификација за Европско првенство играла нерешено са Португалом у Лисабону, а затим је уследио дебакл од Украјине са 5:0 и победа над Литванијом. 

"Мислим да је то најлошији дан свих нас, јако лош дан Србије и фантастичан дан Укајине. Да је неки клуб дошао тада да гледа било ког Украјинца, завршио би после наше утакмице у топ, топ клубу. И дан данас тврдим да Украјина нема квалитетнију екипу од нас. Све су добро урадили, сваку мини грешку су искористили, сваки метар терена", казао је Дмитровић.

Након тог дебакла смењен је селектор Младен Крстајић. Дмитровић је навео да га је то изненадило.

"Јесте, зато што је то реално био први пораз, али тежак. Људи у Савезу су проценили да је то најбоље за репрезентацију. Сви ми смо били фокусирани да дамо максимум за тим. Ко год да је селектор, нама је свеједно, битно је да допринесемо и дамо све што се од нас тражи, да индивидуалне квалитете принесемо колективу, да делујемо компактно као целина. Сваки селектор има своје идеје, а ми ћемо дати максимум да испунимо захтеве", навео је голман српског тима.

Репрезентацији Србије следи утакмица против Португала 7. септембра у Београду и потом три дана касније гостовање Луксембургу.

Дмитровић је казао да је најбитније да Србија буде на свом нивоу.

"Најбитније је да будемо на свом нивоу, да се боримо. Публика се диви Португалцима и Кристијану Роналду, али ће сигурно навијати за нас. Народ зна колико је ово битна утакмица и после ње много тога може да крене на боље. Сигуран сам у велику подршку са трибина",казао је Марко Дмитровић.

Португал има два бода из две утакмице, а Србија четири из три. По речима Дмитровића, противник можда има и већи притисак пред наредни дуел.

"Можда осећају већи притисак, али су то ипак фудбалери који играју у највећим клубовима и носе се са притиском сваке недеље, не смеју да киксну. Тамо имају више простора да поправе нешто, овде има мање простора за исправљање грешака. Биће опрезнија игра на почетку. То су све велики играчи и притисак их неће пореметити", рекао је он.

Додао је да очекује "сјајну утакмицу" и имао је само речи хвале за национални тим Португала.

"Знамо колико доноси победа, како њима, тако и нама. Не очекујем толико атрактиван фудбал, али очекујем отворенију игру како утакмица буде одмицала. Ко изгуби, драстично му се смањује шанса за пласман. Мислим да је Португал никад јачи, чак јачи од оне екипе која је освојила Европско првенство. Показали смо у Лисабону да можемо да се меримо са њима на њиховом терену, зашто не бисмо могли пред нашом публиком? Треба да поправимо лоше ствари из Украјине и верујем у добру утакмицу", рекао је Дмитровић.

Навео је да не жели да буде играч утакмице, већ да остане неоцењен, а да нападачи Србије реше предстојећи меч.

"Најбитније је да свако буде спреман и да максимум јер је утакмица можда и пресудна јер може да преокрене стање у групи. Спремамо се за све могуће опције и очекујемо три бода", казао је голман шпанског Еибара и додао да за Португал није потребна посебна анализа јер се о том тиму и Кристијану Роналду све зна.

Само присуство Роналда у тиму може, по његовој оцени, да има и позитивну и негативну страну за ту репрезентацију.

"То за Роналда има и позитивну и негативну страну. Он је најопаснији, најквалитетнији играч Португала. Када вратим филм, у Лисабону је Португал био опаснији када је изашао. Били су разноврснији. Када је он у шпицу све иде на њега, онда га удвоје играчи и некако је једноставније за бранити", рекао је Дмитровић.

Утакмица између Србије и Португала играће се у суботу од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" у Београду.

Коментари / 0

Оставите коментар