Скупштина Србије домаћин великог научног скупа

Народна скупштина Републике Србије биће 11. септембра домаћин научног скупа о српско-америчким односима, који ће окупити више десетина научника из више држава региона, Европе и САД.

Србија 03.09.2019 | 18:08
Скупштина Србије домаћин великог научног скупа
На конференцији би требало да учествује и председник Србије Александар Вучић, као и амбасадор САД у Београду Кајл Скот, наводи директор Института за националну и међународну безбедност Дарко Трифуновић, један од организатора скупа.

Он за Тањуг каже да ће то бити највећи научни скуп на тему српско-америчких односа, на којем ће се анализирати проблеми у односима две стране и могућности унапређења сарадње.

"Циљ конференције је да се анализирају све оне ствари које су довеле до лоших односа како би се исти унапредили. У два светска рата Америка и Србија корачале су заједно. Наше заставе биле су везане, проливали смо исту крв и просто је незамисливо да су последњих 30 година ти односи доведени на најнижу меру и да и дан-данас ми некад доживљавамо САД као непријатељску државу", рекао је Трифуновић.

Како каже, циљ је да се установе грешке и проблеми са обе стране и да се дају смернице и одређене сугестије политичарима, те је из тог разлога изабрана Скупштина Србије као место где се конференција одржава.

Трифуновић очекује да председник Републике Александар Вучић буде присутан, као и бројни министри који су најавили учешће.

"Доћи ће и генерал Дзон Харис, главнокомандујући Националне гарде Охаја, очекујемо амбасадора САД у Србији Кајла Скота, петорицу угледних професора из САД, више од десет професора из Румуније, Грчке, Словеније, Северне Македоније, чланове нашег института", напоменуо је Трифуновић.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Милко

03.09.2019 16:10

а професор Рудоња, како да продје скуп без њега?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сократ

03.09.2019 17:54

Вец много пута видјен сценарио "тихог поробљавања" доласком угледних професора.. Вец видјено у Цилеу, Русији са Јелзином итд. Империјалистицка "сок терапија" са новим реформама које треба да развију економију и унаприједе медјусобне односе. Црно нам се писе..

Name

ТРН

03.09.2019 16:15

Сконтали вас људи није ни цудо сто неце да имају посла свама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

севиљски брицо

03.09.2019 16:21

А гдје су они сто кроје Америцку политику Конгресмени њих нема,амбасадори и професори,историцари,а да бице овај из Охаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глупост

03.09.2019 16:22

ако рудоња додје онда це сигурно бити науцни састанак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

03.09.2019 16:25

Нека позову Додика да објасни засто су односи такви какви јесу измедју двије дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

03.09.2019 16:38

А Бурле највећи Србин над Србима. Плачи Охајо Плачи ево ме на Рачи недају ми проћи немогу ти доћи. И онда она иде НЕМОЖЕ НАМ НИКО НИШТА ЈАЧИ СМО ОД СУДБИНЕ.ИЛИ ЋЕ СЕ МАЛИ БУЦКО БАЈС ПОЈАВИТИ ПОГНУТЕ ГЛАВЕ И ПРИСТАТИ НА СВЕ САМО КАЖИ. А БИЋЕ ТУ И ИЗА КУЛИСА РИБАЊЕ ВУЧИЋА А ВАМО ЗА НАРОД ПОЗОРИШТЕ У КУЧИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

03.09.2019 17:01

Ето долази на ред Косово. А све се утишало нико ни не спомиње Косово посљедњи месеци а била тема но 1.Затишје пред буру. Ваздух трепти као да небо гори. Спрема се олуја Скот је ту

ОДГОВОРИТЕ