"Очекује ме неколико седмица без рекета!"

Новак Ђоковић је у разговору са српским новинарима у Њујорку рекао да се нада да ће се брзо опоравити.

Тенис 03.09.2019 | 08:19
"Очекује ме неколико седмица без рекета!"
Повреда у зао час, у првој недељи Гренд слема, рекло би се, виша сила. Видело се и протеклих дана да ствари не иду жељеним током.

Вавринка је највише профитирао, имао је преко пута себе недовољно спремног противника, али за Ђоковића ће сада најважније бити да мирује и залечи повреду.

"Већ после неколико гемова сам предосетио да ћу морати да прекинем меч и размишљао сам да то урадим кад сам изгубио други сет. Ипак, покушао сам још неколико гемова, нажалост сам ипак морао да предам", каже Новак.

Ни овог пута није био спреман да улази у детаље повреде. Довољно је био исфрустриран што се турнир овако завршио.

"То је нешто што, барем како ми је пренешено, нешто што се месецима вуче, само што се погоршала ситуација са одређенимм покретима или наглим покретима који су изазвали трауму у одређеним деловима рамена. Услед свега тога се десило свашта-нешто о чему не желим да причам стварно јер... Знам да људи желе да знају, али ја стварно не волим да причам о повредама, поготово не кад губим. То некако одузима светлост од стране противника, а то је нешто што не желим. Добро је одиграо данас и заслужено победио и то је то. Испред мене је један процес опоравка и одмора, сигурно од неколико недеља без рекета, то је апсолутно, па да видимо онда. Треба да се смири та упала, то просто траје, срећа у несрећи је што није доминантна рука. У питању је лева рука, можда ће се зато убрзати процес опоравка", нада се први тенисер света.

Иде последње тромесечје сезоне, одбрана доброг дела поена и челне позиције на светској листи. Сутуација се помало компликује.

"Искрено се надам да ово неће дуго трајати. Мораћу опет да урадим магнетну резонанцу, ултразвук и пар ствари како би што боље медицински тим око мене направио дијагнозу која ће да одреди у наредном периоду шта и како. Дугорочно, нико не може да ми гарантује, они нису могли да сто посто гарантују да се то неће погоршати, да буде још горе стање него што јесте, али су рекли да су мали изгледи. Све је могуће у спорту. Ја сам данас направио неколико оштрих и наглих покрета који су изазвали оштре болове. То ми се није свидело, верујем да ће све бити у реду".

У оваквој позицији тешко је било шта планирати па чак и то на којим турнирима ће играти. Све је још некако неизвесно.

"Стварно не знам. Токио је у плану, не знам. Следеће две до две и по недеље су кључне како ће се опоравити раме. Добио сам, на жалост, додатних недељу дана, јер сам завршио турнир, то ће ми послужити у процесу опоравка рамена. Надам се да ће бити довољно времена да наставим да играм. Просто, волео бих да играм у Токију, планирам, бићу и у Србији у том неком периоду, имам и обавезе са Фондацијом, бићу и са породицом, планирам тамо да се спремам за Токио", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар