Мхитарјан у Роми! Потписује и Калинић, Шик у Лајпцигу!

Радно у Роми. . .  "Бућкуриш" у Роми: Позајмица из Арсенала! Двоцифрен број појачања на "Олимпику", како ће то све Фонсека уклопити. . .

Фудбал 02.09.2019 | 19:05
Мхитарјан у Роми! Потписује и Калинић, Шик у Лајпцигу!
Навијачи су у једном тренутку били фрустрирани, изгледало је да ће ове сезоне бити далеко од Лиге шампиона. Али две лепе вести сачекале суи х јутрос. Прва је била очекивана, Никола Калинић ће допутовати на лекарске прегледе да буде алтернатива Едину Џеку. Али друга се није ни помињала као опција све до синоћ. А онда је одјекнуло: Хенрих Мхитарјан ће следећу сезону провести у Роми!

Вест је потврђена и са званичног клупског радија, који је навео и да Јермен у 10.55 слеће на лекарски прегледе у Вечни град. Доћи ће на једногодишњу позајмици. ББЦ јавља да ће Вучица за њу платити, приде ће покрити целу плату Арсеналовог плејмејкера, али неће имати опцију да га откупи следећег лета.

Са друге стране, Калинић ће моћи да остане. На његовом доласку инсистирао је нови тренер Пауло Фонсека, мада ће Хрват бити само алтернатива за неприкосновеног Едина Џека чији је останак и највећа Ромина победа овог лета.

Римљани ће за Калинићеву позајмицу платити 2.500.000 евра, а за откуп уговора мораће да додају још 9.000.000.

Сад, каква је логика била довести Калинића на место млађег Патрика Шика сасвим је друго питање. Али вероватно да су финансије наложиле такав расплет. Чешки нападач је стигао у РБ Лајпциг, играће тамо годину дана на позајмици, а Немци ће на крају сезону моћи да га откупе за 28.000.000 евра.

Можда ово лето и не буде толико лоше за Рому? Можда последњи дан прелазног рока све поправи? Мада се чини да то баш и није био план управе клуба, но више вађење флека.

Још један неочекиван трансфер за Рому!

Послије доласка Криса Смолинга, енглеског штопера из Манчестер јунајтеда на позајмицу, "вучица" је довела још једно појачање из Премијер лиге.

У питању је офанзивни везни фудбалер Арсенала Хенрик Мхитарјан који ће сљедећу сезону провести у Риму, а како преносе британски медији платиће одређену надокнаду за позајмицу и преузеће све обавезе (плату) из уговора Јермена.

Рома нема ни опцију ни обавезу да по истеку позајмице откупи његов уговор.

Мхитарјан је у јануару 2018. године пресао из Манчестер Јунајтеда у Арсенал за 34 милиона евра и за лондонски тим одиграо је укупно 59 утакмица и постигао девет голова.

Посматрајући овај прелазни рок у Роми, послије одласка Монћија, може се рећи да је Рома много "лутала" и да ће нови тренер Пауло Фонсека морати да уклопи велики број појачања.

Много их је, а не може се рећи да међу њима има толико квалитета!

Стигли су Леонардо Спинацола (Јувентус), Пау Лопез (Бетис), Амаду Дијавара (Наполи), Брајан Кристанте (Аталанта), Мерт Четин (Генчелбирлиги), Ђанлука Манћини (Аталанта), Жордан Верету (Фиорентина), Давиде Запакоста (Челси) и поменути Крис Смолинг (Јунајтед) и Хенрик Мкхитарјан (Арсенал).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар