Реперкусије пораза: Пауза, губитак бодова...

. . . неизвесност око првог места. . . ! Поразом од Стана Вавринке на УС Опену трка за челну позицију на крају године на АТП листи у потпуности је постала отворена.

Тенис 02.09.2019 | 18:46
Реперкусије пораза: Пауза, губитак бодова...
Новак је у Њујорк стигао са 11.685 поена или са 3.740 поена предности над Рафаелом Надалом, а у случају да Шпанац освоји трофеј, смањила би се на 1.095 поена.

Гренд слем титулу доносе, али када се не одбране и одузимају много. Свестан је тога Ђоковић, али зна да је најважније да се што пре опорави јер је то основни предуслов да би могао и даље да се такмичи и буде у кругу за трофеје и највиши пласман.

Гренд слем сезоне је за њега завршена онако како нико није желео, повредом која га је онемогућила да дође до 17. Гренд слем пехара.

"Ова сезона још није завршена. Јесте она што се тиче Гренд слем такмичлења. Освојио сам два Гренд слема од четири могућа, играо полуфинале у Паризу. Мислим да сам имао веома добру Гренд слем сезону. Не могу да се пожалим, заиста", каже Ђоковић.

После Њујорка јасно је да ће сваки поен и сваки турнир до краја сезоне бити веома важан. Новак има доста тога за одбрану, титулу у Шангају, финала у Паризу и Лондону, на завршном АТП Тур финалу. Укупно 2.600 поена.

Прилика за нових 500 поена је за сада само Токио, ако у међувремену не промени распоред и да себи још неку шансу. Ипак, то ће све зависити од тога колико ће паузирати.

"Видећемо, остало је још доста великих турнира. Што се тиче ранг листе, чека ме одбрана приличног броја поена како бих сачувао ту прву позицију на листи. Рафа олигледно игра добро и Роџер такође, као и други момци. Надам се само да ћу имати шансу да се такмичим, јер кад сам здрав, онда знам да имам прилично добре шансе на турнирима у Азији. Такође и на турнирма у дворани, некако увек добро играм тих последњих неколико месеци сезоне", додао је Новак.

У ширем смислу, сада његови противници, Федерер и Надал освајањем пехара овде имају прилику да му за корак умакну. Новак каже да жели да једног дана буде рекордер, али зна да мора да остане здрав.

"Није тајна да имам ту жељу да достигнем Роџеров рекорд. Истовремено, чека ме дуг пут до тога, надам се. Верујем да ћу играти још много година, барем то планирам. Не видим крај иза угла, уопште. Сада је битно само сачувати своје тело и остати ментално јак, те достићи врхунац форме на тим највећим турнирима који су најзначајнији у напшем спорту", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxxx

02.09.2019 17:15

Ноле одмори мало пусти нека играју они који се труде и раде на тренинзима. Ти играс стони тенис са новим тренером и комуницирате као да сте коцијаси на пијаци,са таким радом се одма видео твој пад у игри. Хвала богу твоје раме је потпуно здраво само поцни са Вајдом да тренирас и успјех је ту а са сарлатанима је само пропаст.

ОДГОВОРИТЕ