Крунић: Није лако изаћи из круга пораза...!

Недостаје ми самопоуздања! Александра Крунић је завршила такмичење у синглу на УС Опену.

Тенис 28.08.2019 | 12:07
Крунић: Није лако изаћи из круга пораза...!
Поражена је од бивше шампионке Ролан Гароса, Летонке Јелене Остапенко у два сета, 6:3, 7:6 (7), а после меча је признала да је и даље осећа извесне проблеме са лактом.

Крунићева је имала шансе у овом мечу, пре свега у другом сету у којем је имала брејк предности, водила са 4:2, да би дозволила противници да је угрози и направи преокрет.

Чак је и у тај брејку имала две сет лопте на 6:4, али није их искористила. Ипак, није била превише разочарана.

“Добро сам играла с обзиром на то како протиче цела сезона, била сам агресивнија него на претходних неколико турнира, што ми је био циљ. Дешава се, неке сезоне су боље, неке горе, прошле сезоне сам имала ранг каријере, ове сезоне пад, не знам да ли је дошло до замора материјала”, каже Александра.

До краја сезоне остало је још неколико месеци, видеће шта може да поправи до одласка на паузу.

“Имам још неколико турнира у Азији, даћу све од себе да завршим сезону што је боље могуће. Ишчекујем припреме, има неколико ствари на којима би посебно требало да радим, а желим и да одморим десни лакат, боли ме већ годину и по дана. Некад више, некад мање, у зависности од врсте лопти”.

Тај десни лакат јој не дозвољава да опусти руку, нарочито када сервира.

“Иако сам навикла на бол, смета ми психички. Не могу да убрзам серивс, форхенд, боли ме на форхенд волеју, стално се ту нешто дешава. Кажем, желим да урадим све што је од мене да обавим припреме како треба и да имам континуитет за следећу годину”, додала је Крунићева.

Последица пораза у раној фази турнира је и пад на ранг листи. Више није међу сто најбољих на свету, чека је велики посао да би се вратила на некадашње позиције.

“Нисам размишљала о томе. Свака недеља је прилика да се узму бодови. Сад, што се тиче одбране... Увек гледам Рејс листу и знам који ми је ранг. Немам неку емоцију према испадању из 100, ако игра буде ту и ако будем здрава, нећу имати претераних проблема да се ту вратим ако имам квалитет. Неке ствари треба да се поклопе, ова сезона није била баш сјајна, али знам на којим стварима треба да радим. На сервису, да одморим руку и да играм без бола. Желим да тренирам онолико колико могу и колико би требало, а то прво тело треба да ми дозволи”, поручила је Александра.

Раније је у Њујорку умела да постигне добре резултате, 2014. је била у осмини финала.

“Недостаје ми самопоуздање, вера у себе. Сада сам имала две сет лопте, нисам била довољно чврста тада. Нанизала сам доста пораза у првим колима, није лако изаћи из тога. Кажу ми, само једна победа треба, али није тако лако”, закључила је српска тенисерка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар