ЕП: Брчанка, Бранкица, донијела другу побједу!

Србија на крилима Михајловићеве до друге победе на Евроволеју! Одбојкашице Србије оствариле су другу победу на Европском првенству, пошто су после четири сета (16:25, 25:21, 25:20, 25:16) савладале селекцију Бугарске.  Нема опуштања, Србија играла од другог сета! Шампионке света и актуелне првакиње Европе победиле Бугарску у другом мечу на првенству Старог континента.  Могу и оне некад да одиграју слаб сет, али не могу да изгубе! Феноменална Бранкица разбила Бугарску! Србија забележила другу победу на ЕП у Турској.

Остали спортови 25.08.2019 | 19:05
ЕП: Брчанка, Бранкица, донијела другу побједу!
Актуелне светске и европске шампионке одиграле су добар меч, ако изузмемо први сет у којем су наше даме биле непрепознатљиво слабе.

Од средине другог сета изабранице Зорана Терзића су се разиграле, до краја меча нису попуштале и заслужено долазе до тријумфа.

Најефикаснија у нашем саставу била је Бранкица Михајловић са 24 поена, Тијана Бошковић је имала 15, односно Стефана Вељковић седам.

Бугарску је предводила Насја Димитрова са 18 поена, док је Елитса Василева постигла 16.

Србију у понедаљак од 16 часова чека дуел са Француском, која је у првом колу победила Бугарску, али је у другом изгубила од Грчке.

Наше даме нису добро отвориле меч, Тијана Бошковић је у више наврата заустављена и Бугарска је знала то како да искористи. Лоше су играле, међутим знало се да, када пронађу ритам, да ће бити тешко Бугарској да прати.

То се управо десило у другом сету. Бриљирала је Бранкица Михајловић, која је бил најзаслужнија за преокрет Србије. Убрзо се прикључила и Тијана Бошковић, као и остале девојке, и до краја меча се није постављало питање победника.

Српкиње су на континентални шампионат дошле као актуелне првакиње Европе, света и као репрезентација која је на последњим Олимпијским играма освојила сребрну медаљу.

Али, да титуле не играју, показало се већ у првом сету другог кола Групе А.

После убедљиве победе на старту шампионата у Анкари, када је без превише напора побеђена Финска, Србија је мало више проблема имала против Бугарске – 3:1 (16:25, 25:21, 25:20, 25:16).

Бугарке су "прегазиле" фаворизованог рибала, препустивши нам само 16 поена. Међутим, осим прилично јаког отпора у наредна сета, то је било све од њих.

Србија је преузела контролу над утакмицом, а други, трећи и четврти сет имали су веома сличан ток. Наше одбојкашице успевале су у раној фази да обезбеде сигурну предност коју су касније успешно браниле.

Наредни противник нашег тима је Француска. Меч против "триколорки" игра се у понедељак од 17 часова. Дерби Групе А између Србије и Турске, који ће вероватно одлучити и победника прве фазе у Анкари, игра се у четвртак.

На Европском првенству први пут наступа 24 репрезентације. Шампионат Старог континента игра се у четири државе, а поред Турске, у којој ће се играти завршница, домаћини су још Мађарска, Пољска и Словачка.

Одбојкашице Србије наставиле су са успехом одбрану трона на ЕП у Турској.

Светске и европске шампионске су у другом колу групне фазе после преокрета савладале Бугарску која је прића јачи отпор него што се очекивало. Србија је славила 3:1 (16:25, 25:21, 25:20, 25:16).

Знало се да ће Србија данас имати тежи посао него у првом колу против слабашне Финске јер Бугарке са Русовом и Василевом нису нимало наиван ривал. Али нису ни класа попут Србије.

Изабранице Зорана Терзича су непто опуптеније ушле у меч и каћњење су. Бугфарска је серијом од шест везаних поена дошла до предности од 9:3 и до краја сета је није испуштала. Много тога није функционисало у игри Србије, Тијану Бошковић никако није ишло у нападу  и замирисало је на бригу. Али шампионски тим попут нашег не паничи у овим ситуацијама.

Терзић је реаговао променама у другом сету и уместо Маје Алексић увео Мину Поповић, а уместо Бојане Миленковић је заиграла Јелена Благојевић. Бранкица Михајловић је наштеловала нишанске справе и почела да погађа. Када је Србија повела 18:12, изгледало је да је сет готов, али су Бугарке нанизале три поена и вратиле се у игру. После тајм-аута, Михајловићева је почела да погађа неке сјајне нападе и донела Србији изједначење у сетовима.

После тога су српске шампионке кренуле да мељу у свом стилу. Прорадио је лок у трећем сету, почела је и Тијана Бошковић да погађа онако као што смо навикли од ње, а Бранкица Михајловић је стандардно била убојита. Србија је водила цео трећи сет, одржавала безбедну предност и преокренула на 2:1. После тога је било јасно да су Бугарке готове. Четврти сет је био чиста егзибиција, све је ишло као подмазано, Тијана и Бранкица су тукле из свих поизиција и Србија је дошла до победе.

Бранкица Михајловић је са 24 освојена поена била најефикаснија на мечу и најзаслужнија за победу Србије. Стефана Вељковић је пружила одличну партију са девет освојених поена. Тијана Бошковић је била испод свог просека, али је у другом делу меча ушла у ритам. Освојила је 15 поена уз, за  њене стандарде, слаб проценат реализације напада (30%).

Сбрија сутра игра меч трећег кола против Француске где ће такође бити изразити фаворит, потом има зицер против Грчке, а онда у последњем колу вероватно игра за прво место против домаћина Турске.

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ

Недеља

ГРУПА А (АНКАРА, ТУРСКА)

Бугарска – Србија 1:3 (16:25, 21:25, 20:25, 16:25)

18.30: Грчка - Финска



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар