Ђоковић о жуљевима: Нема разлога за бригу

Актуелни шампион УС опена Новак Ђоковић прописно је забринуо своју армију навијача уочи почетка УС Опена.

Тенис 25.08.2019 | 17:11
Ђоковић о жуљевима: Нема разлога за бригу
На суботњем тренингу два пута је правио паузу због проблема са жуљевима на стопалу, али многима је пао камен са срца када је касније рекао да није у питању озбиљнији проблем.

Србин се спрема да од понедељка крене у мисију на 17. Гренд слем трофеј и јасно је да само максимално спреман може доћи до тог циља.

Сада се зна и када ће на терен, у понедељак у другом мечу дана на “Артур Ешу”, дакле највероватније не пре 19.30 часова по нашем времену, а противник му је 76. тенисер света Роберто Карбаљес Баења.

“У питању је мањи проблем са стопалом. Жуљеви, па готово да их сви имамо. Ипак, то није нешто што је разлог да сви буду забринути”, каже Ђоковић.

Познато је да Новак воли да проклизава на свим подлогама, па тако и на овој у Њујорку.

“Мислим да је само кретање потцењено у овом спорту када се оцењује нечија игра. И Роџер је недавно причао о томе, а он је један од најбољих у томе. Мени је кретење основа свега. То ми омогућава да стигнем лопте које већина мојих колега можда не би могли да стигну. Много проклизавам било да је у питању шљака, тврда подлога или трава. Флексибилност мојих чланака ми је у томе помогла, пре свега да имам тај агресиван стил кретања”, додао је светски број један.

Многи оцењују да Новак на Флашинг медоузу има тежак жреб. Он додаје да не размишља далеко унапред, али подвлачи шта му је циљ. Да у токј трци са Федерером и Надалом буде на крају испред њих.

“И даље сам јако мотивисан, нарочито на овом нивоу такмичења, на Гренд слемовима. Увек је то био случај, али посебно сада у смислу тога како сада посматрам тенис и како им приступам јер су заиста најбитнији”, закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар