УС опен: Мекинро предвиђа велико изненађење!

У Ђоковићевом делу жреба! Прослављени амерички тенисер Џон Мекинро говорио је о очекивањима пред почетак УС опена.  Велики "брбљивац" о фаворитима УС Опена: Ноле да, али… Џон Мекинро причао и о Надалу и "Супермену" Федереру, и зашто "стара гарда" и даље "ведри и облачи" свјетским тенисом. . .

Тенис 24.08.2019 | 22:10
УС опен: Мекинро предвиђа велико изненађење!
Мекинро је причао о доминацији "велике тројке", као и о њиховим шансама на УС опену.

Он се осврнуо и на то ко би могао да буде потенцијална "мина" за неког од њих тројице.

"Тим изгледа спремно после Ролан Гароса на којем је био константан. Вавринка изгледа да се враћа, Хачанов напредује... Али, ако бих морао да изаберем једно име које може да направи изненађење - то је Данил Медведев", открио је Мекинро за Марку.

Медведев се налази у четвртини жреба коју предводи Новак Ђоковић и са Србином би могао да се састане у четвртфиналу.

Руски тенисер налази се у најбољој форми на Туру и на претходна три турнира дошао је до три финала, а титулу освојио једном - успут победивши Новака у Синсинатију.

Швеђанин Матс Виландер такође има свој фаворита, Пољака Хуберта Хуркача.

"Он је један од играча који могу до полуфинала, поготово јер се игра на бетону. Сигуран сам да ће он током каријере дођи до Топ 10. Он има све што је потребно - огроман таленат, добро се креће, ментално је јак, комплетан је тенисер", причао је Виландер о тенисеру којег пред УС опен очекује финале Винстон-Сејлема против Беное Пера.

Џон Мекинро са нестрпљењем очекује почетак УС Опена, на којем ће радити као коментатор.

На турниру, на којем је освојио чак четири гренд слем титуле, од укупно седам у каријери, очекује занимљиву борбу.

Као првог фаворита види Новака Ђоковића, браниоца трофеја, али…

"Не могу да не издвојим Ђоковића, али морам и да кажем да ће му бити тешко да изађе на крај са противницима", навео је Мекинро.

У женској конкуренцији је ситуација другачија.

"Код дама је све отворено. Фаворит ми је Серена Вилијамс, иако ће све зависити од тога колико жели да побиједи и колико је њено тијело у стању да одговори тешким захтјевима".

И даље међу главним конкурентима Ђоковићу види највеће ривале - Рафаела Надал и Роџера Федерера, за којег тврди да је попут Супермена.

"Још прије пет година сам мислио да он неће више водити главну ријеч на гренд слемовима, а погледајте шта је успио на посљедњем Вимблдону... Упркос својим годинама, он је налик Супермену, који је у стању све да уради", рекао је Мекинро.

Ипак, каже да ће тешко Швајцарац одржати прво мјесто на листи играча са највише гренд слем трофеја.

"Мислим да ће га престићи Ђоковић. Прије свега јер је млађи од Надала, који је најближи Федереру, али и због тога што је у стању да побјеђује на свим подлогама. Рафа је имао доста проблема са повредама, Новак не, тако да све зависи од његове мотивације", рекао је Американац, који је у каријери освојио 77 пехара.

Он је навео и због чега "велика тројка" и даље влада сјветским тенисом.

"Сваки од млађих играча који би требало да их престигне има неке своје ствари због чега то не чини. Неки су се повриједили, неки не могу да се носе са притиском, неки су се прерано пробили на сцену… Али оно што је извјесно због чега Ђоковић, Надал и Федерер и даље играју на тако високом нивоу је зато што имају огромно самопоуздање", истакао је Мекинро.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар