Донесена одлука: Распуштена скупштина на КиМ

Посланици скупштине самопроглашеног Косова донијели су одлуку о распуштању парламента чиме су створени услови за расписивање ванредних парламентарних избора на Косову и Метохији, јавља дописник Срне.

Србија 22.08.2019 | 12:21
Донесена одлука: Распуштена скупштина на КиМ
За распуштање парламента гласало је 88 посланика, два су била уздржана, а један против.

Одлука о распуштању парламента донесена је на приједлог предсједништва скупштине самопроглашеног Косова које је прихватило оставку Рамуша Харадинаја на функцију косовског премијера коју је поднио 16. јула.

Предсједник привремених косовских институција Хашим Тачи сада треба да распише ванредне парламентарне изборе, који не могу бити одржани у року краћем од 30 дана, нити дужем од 45 дана од дана расписивања избора.

Харадинај је поднио оставку на функцију премијера самопроглашеног Косова, јер је као осумњичени добио позив Специјалног тужилаштва у Хагу за злочине ОВК. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Е..

22.08.2019 10:31

И код нас су господа за свашта испрозивана, па нити размишљају о терету тога, а камоли о част и поштењу, образу упрљаном. Ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

22.08.2019 14:46

А кад це овдје Ванредни избори и распустање скупстине?????? или каао и Мостар без иста свеједно је ! исто за народ који бјези ниста не знаци