Тео не може, ово је тим Србије за Мундобаскет...

"Орлови" ће данас полетети ка Кини у саставу који ће, надамо се, и пети пут од Ђорђевићевог доласка на клупу играти утакмицу последњег дана шампионата. Срећно, мајстори!

Кошарка 20.08.2019 | 13:04
Тео не може, ово је тим Србије за Мундобаскет...
Кошаркашка репрезентација Србије путује данас у Кину без капитена!

Тачније, предвођена новим капитеном, Мирославом Радуљицом.

Милош Теодосић према писању београдских медија, нажалост, није успео да се опорави на време и неће се наћи међу 12 путника на лету за Шењанг, пре ког ће селектор Александар Ђорђевић и одржати конференцију за медије на Аеродрому "Никола Тесла".

Луча иде!

Владимир Лучић, који због повреде није наступао прошлог викенда на Акрополис купу у Атини, путоваће у Шењанг, наставити опоравак и прикључити се раду са остатком екипе првом приликом када залечи повреду бутног мишића.

Првобитан план био је да 14 "орлова" полети према Кини и одлука о учесницима Мундобаскета буде донета после наредне три припремне утакмице са Италијом (23. август), Новим Зеландом (25. август) и Француском (27. август), тим пре што је ФИБА оставила селекторима могућност да коначан списак доставе само 48 сати до почетка шампионата.

Повреде су биле јаче, па су Теодосић и Драган Милосављевић силом прилика постала последња двојица играча која неће наступити у тамно плавом и белом дресу, почев од 31. августа и утакмице са Анголом у Фошану, па све до - надамо се - 15. септембра и борби за медаље последњег дана у Пекингу.

Овако-онако, дошло се до тога да ће сребро из Мадрида 2014. бранити:

бекови

Стефан Јовић
Василије Мицић
Богдан Богдановић
Марко Гудурић

крила

Владимир Лучић
Немања Бјелица
Стефан Бирчевић
Марко Симоновић

центри

Бобан Марјановић
Мирослав Радуљица
Никола Милутинов
Никола Јокић

Група Д, Фошан

31/08 Србија - Ангола 9.30

02/09 Србија - Филипини 13.30

04/09 Србија - Италија 13.30

Две најбоље екипе из Групе Д формираће Групу Ј у Вухану, заједно са два најбоља тима из Групе Ц у којој су Шпанија, Иран, Порторико и Тунис. У другу фазу преноси се само резултат против екипе која је прошла даље, а у четвртфинале пласираће се такође два најбоља тима из Групе Ј.

Потенцијални ривали "орлова" у четвртфиналу биће тимови из Групе А (Обала Слоноваче, Пољска, Венецуела, Кина) и Групе Б (Русија, Аргентина, Јужна Кореја, Нигерија).

Србија пре полуфинала неће моћи да се састане са тимовима попут САД, Канаде, Аустралије, Литваније, Француске, Немачке, Грчке, Бразила, Турске...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар