Рокенрол изложбу видјело 500 000 људи у Њујорку

Изложба у њујоршком музеју Метрополитен "Свирај гласније:инструменти рокенрола" достигла је број од пола милиона посетилаца 14. августа, саопштилли су организатори ове изложбе.

Занимљивости 19.08.2019 | 09:04
Рокенрол изложбу видјело 500 000  људи у Њујорку
Током 18 седмица откако је изложба отворена привукла је многе посетиоце који су први пут прешли праг овог највећег америчког музеја. Анкете које је спровела служба маркетинга Метрополитена показала је да је од пола милиона посетилаца 12 одсто, односно 60.000, први пут дошло у овај музеј и то само да би видели баш ову изложбу, која ће бити отворена до октобра.

Да би обележили долазак поламилионитог посетиоца, музеј му је поклонио комплетан каталог са фотографијама свих експоната. Цела изложба посвећена је инструментима на којима су свирали сви чувени музичари рокенрола.

Сви експонати су позајмљени и то су они на којима су мајстори рокенрола компоновали и свирали на концертима. Изложено је више од 130 инструмената на којима се свирало од 1939. до 2017. године.

Међу експонатима су инструменти на којима су свирали Чак Бери, Ерик Клептон, Шерил Кроу, Боб Дилан, Леди Гага, Џим Хендрикс, Џона Џет, Џон Ленон, Пол Макартни, Стив Милер, Џони Мичел, Џими Пејџ, Елвис Присли, Принс, Кит Ричардс, Брус Спрингстин, Ринго Стар, Еди ван Хален, Ст. Винсент....

Такође, изложени су оригинални плакати за концерте, костими у којима су музичари наступали на сцени и видео-снимци са концерата. Изложбу је омогућила Фондација Џона Прикера, Фондација Вилијема Рандолфа Херста и још неколико фондација, као и Национална фондација за уметност.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар