"Србија је озбиљна пријетња за САД!"

"Управо су без Јокића добили Јаниса и Грчку!" Победа Србије над Грчком одјекнула је у Сједињеним Америчким Државама, где су амерички новинари били импресионирани што су "Орлови" славили без Николе Јокића.

Кошарка 19.08.2019 | 11:29
"Србија је озбиљна пријетња за САД!"
Вицешампиони света, Европе и Олимпијских игара освојили су традиционални Акрополис куп у Атини победивши "Хелене" после продужетка са 85:80.

Србија је на овом сусрету играла без једног од најбољих кошаркаша, ако не и најбољег, Николе Јокића, који је због приватних разлога пропустио меч.

Без Јокића, али и повређених Милосављевића и Теодосића, Србија је успела да савлада Грчку предвођену Јанисом Адетокумбом. Руку на срце, ни Грчкој нису играли Слукас, Папапетру и Папаниколау, међутим имали су МВП НБА лиге.

Ова вест дошла је и до америчких новинар. Дугогодишњи колумниста ЕСПН Марк Џеј Спирс јасно је свима ставио до знања да ће Србију бити тешко победити, нагласивши да су "Орлови" савладали Јаниса и Грчку без Јокића.

"Србија је управо победила Јаниса Адетокумба и Грчку у припремној утакмици после продужетка и то без Јокића", написао је Спирс.

Ништа мање импресиониран није био ни новинари БСН Денвера Херисон Винд, који током сезоне прати Нагетсе и који је одлично познаје српског центра.

"Србија је озбиљна претња тиму САД на Светском првенству. Талентован су тим и имају сјајну хемију у екипи која дуго игра заједно", надовезао се Винд на претходни "твит" на којем је апострофирао да је Србија савладала Грчку без Јокића, уз сјајне партије Богдановића и Бјелице.

Још један ЕСПН човек огласио се поводом тријумфа "Орлова". Џонатан Гивони, који је специјалиста за НБА драфт на ЕСПН, написао је следеће:

"Добра припремна победа за Србију пред 18.000 грчких навијача, упркос томе што Јокић није играо. Срби ће бити претежак плен за свакога (па и за САД) са својим начином на који играју одбрану, шутирају и деле лопту. Грци су и даље у процесу како да извуку оно најбоље из Јаниса када се игра по ФИБА правилима", написао је Гивони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар