Њих 19 "одјавило" Попа, а кога ће једино он прецртати?

Пред селектором Сједињених Америчких Држава је тешка одлука, али вероватно лакша него што је мислио пре месец дана. Ипак, ко искључује да ће му неко од преосталих кошаркаша "учинити" и сам одустати?

Кошарка 18.08.2019 | 20:25
Њих 19 "одјавило" Попа, а кога ће једино он прецртати?
Ентони Дејвис, Џејмс Харден, Ерик Гордон, Бредли Бил, Тобајас Херис, С. Џ. Меколум, Демијан Лилард, Кевин Лав, Андре Драмонд, Монтрез Херел, Бам Адебајо, Пол Милсап, Тадејус Јанг, Џулијус Рендл, Кајл Лаури, Зајон Вилијамсон, Марвин Бегли, Пи Џеј Такер и Диерон Фокс.

Ово није списак Сједињених Америчких Држава за Мундобаскет, ово је листа играча који су из "овог или оног" разлога отказали учешће на предстојећем турниру у Кини.

Било је повреда, било је "персоналних разлога", а било је и оних који су једноставно схватили да не треба да троше енергију на Светском првенству и ризикују повреду када "злато није сигурно", него да се пре свега фокусирају на клупску сезону која следи од октобра.

Грегу Поповићу је после "отказа" младог Диерона Фокса, који је тек једну годину у НБА лиги и пред којим је тек доказивање, остао на само 13 кошаркаша у ростеру, а да ниједног од позваних није "прецртао" и послао кући.

У наредним данима донеће коначну одлуку о томе ко ће бити ЈЕДИНИ кошаркаш коме се он захвалио лично, а да у ствари њему није уручена "корпа".

Свих 13 кошаркаша отпутовало је у Аустралију где их очекују дуели са "Озијима" већ 22. и 24. августа, а сви преостали кошаркаши, бар према извештајима америчких медија, надају се да ће "преживети" једини и последњи рез и заиграти на Светском првенству у Кини.

Ипак, тако је деловало од почетка лета, чак 19 кошаркаша казало је Поповићу да се "захваљује на позиву", па није искључено да му још неко олакша посао...

"Када некога одстраните из НБА тима, то је веома тешко... А то ћемо радити и овде. И биће још теже. Тешко ми је то да урадим, али морам!", казао је Поповић који је и сам као кошаркаш био "прецртан" са списка САД за Олимпијске игре 1972. године.

Крис Мидлтон, један од играча за које делује да су "сигурни" за Кину, каже да потпуно разуме Поповића и да се они само труде да му што више отежају посао пред "сечу".

Шта ви мислите, ко од ових играча неће ићи у Кину?

СПИСАК: Харисон Барнс (Сакраменто), Џејлен Браун (Бостон), Кајл Кузма (Лејкерс), Брук Лопез (Милвоки), Крис Мидлтон (Милвоки), Донован Мичел (Јута), Мејсон Пламли (Денвер), Маркус Смарт (Бостон), Џејсон Тејтум (Бостон), Мајлс Тарнер (Индијана), Кемба Вокер (Бостон), Џо Херис (Бруклин) и Дерик Вајт (Сан Антонио).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар