Србија без Гагија на Мундобаскету!

Велики ударац за Орлове! Милосављевић тешко повређен, не иде на Мундобаскет! Репрезентативац Србије мораће на операцију и сигурно неће играти на Светском првенству у Кини.

Кошарка 17.08.2019 | 12:45
Србија без Гагија на Мундобаскету!
Прве, лоше слутње су се нажалост обистиниле.

Драган Милосављевић (30) неће моћи да наступа на Светском првенству у Кини (31. август - 15. септембар) јер је у петак на утакмици припремног Акрополис купа у Атини доживео тешку повреду колена.

Други пут у каријери, борбени српски бек доживео је кидање укрштеног лигамента колена и зато ће морати на операцију и на дугу паузу, што је за сајт Кошаркашког савеза Србије потврдио лекар репрезентације, Драган Радовановић.

"Ради се о повреди лигамената колена, која захтева интензивне терапије и оперативно лечење, тако да Милосављевић нажалост неће моћи да наступа на Светском шампионату", изјавио је Радовановић, а пренео КСС.

Оно што је испрва изгледало као безазлена ситуација и доскок кошаркаша Уникахе, ипак је био моменат у којем је осетио велики бол, који није слутио добро.

"Не могу да се ослоним на ногу", рекао је Милосављевић чим је (сам) дошетао до клупе, а селектор Александар Ђорђевић је после меча на конференцији за новинаре изјавио да се нада да повреда није тешка.

Нажалост, јесте.

Потврдом лекара "орлова" озваничено је прво принудно скраћење Ђорђевићевог списка за Мундобаскет, док траје борба за опоравак Милоша Теодосића, који је пре недељу дана обновио повреду стопала и у Београду спроводи интензивну терапију.

"Орлови" ће у суботу од 17 часова играти други меч на Акрополис купу у Атини, а на припреме у Азији отпутоваће у уторак 20. августа, 11 дана пре почетка Светског првенства.

За то време, Милосављевић ће морати на операцију и опоравак који ће спроводити у свом клубу, Уникахи, са којом је овог лета продужио уговор до 2021. године.

Драган Милосављевић не иде на Светско првенство!

Незгодан доскок, шепање до клупе репрезентације и реченица "Не могу да се ослоним на ногу". Лед на нози, одлазак са утакмице и магнетна резонанца. Синоћ су се појавиле прве информације које су рекле да је тежа повреда у питању, шпански медији су пренели вест да је можда страдао и лигамент колена те да је цела сезона под знаком питања за Гагија. Сада је стигла и потврда.

Све је то потврдио и лекар нашег тима за Зону пресс.

"Ради се о повреди лигамената колена, која захтева интензивне терапије и оперативно лечење, тако да Милосављевић, нажалост, неће моћи да наступа на Светском шампионату", рекао је доктор наше репрезентације Драган Радовановић. Све је потврдио и КСС на свом званичном сајту. Дилеме више нема.

Велики ударац за репрезентацију Србије, нема сумње... Али иза Уникаху јер шпански медији најављују да Милосављевића чека и до осам месеци паузе од кошарке.

Заправо, проблем Милосављевићу направио је лигамент левог колена, који је већ оперисао 2014. године. Милосављевић ће обавити додатне прегледе у Београду где ће бити утврђено да ли ће бити подвргнут новом операционом захвату. 

Србија је у Атини бројала 12 играча до повреде Милосављевића, јер су у Београду остали Милош Теодосић, који има минималне шансе да се нађе међу путницима за Кину, и Владимир Лучић, са проблемом у бутном мишићу, али лакше природе. Кошаркаш Бајерна из Минхена не би требало да буде под знаком питања за Кину.

Све ово што се догађа са Гагијем ће састав Србије скратити за још једно име, веома важно, посебно имајући у виду колико Милосављевић значи екипи игром у одбрани. И колико је важан за екипу и ван терена.

Врло лоше вести... Изостанак Милосављевића је велики ударац за наш тим пред Мундобаскет који почиње 31. августа. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар