Зидан причао о свима, осим о Јовићу!

Не изгледа добро по Луку Јовића уочи првог кола шпанске ЛаЛиге.  Примера почиње, Реал на терену: Зидан ни реч о Јовићу. . .  Шпанско првенство је кренуло синоћ. Да ли ће Лука одмах добити шансу да покаже шта зна? Зидана боли глава, повредио се Азар! Реал у прве две, три утакмице нове сезоне без најскупљег појачања. . .

Фудбал 17.08.2019 | 08:00
Зидан причао о свима, осим о Јовићу!
Реал Мадрид је довео Јовића за 60 милиона евра из Ајнтрахта као главно појачање у нападу, али српски фудбалер није импресионирао тренера Зинедина Зидана током лета.

Пре неколико дана шпански медији су објавили вест да би Реал већ сада могао да пошаље Јовића за позајмицу, а они који прогнозирају стартних 11 за прво коло у шпицу виде искључиво искусног Карима Бензему.

Да је Јовић далеко од Реалових планова показао је и сам Зинедин Зидан, који је уочи меча са Селтом причао о скоро свим играчима осим о српском репрезнтативцу.

Мада, Зидан је истакао да рачуна на свих шест нових играча који су дошли овог лета, а међу којима је и Јовић.

"Предсезона је прошла, радили смо добро без обзира на резултате. Оно што се рачуна је такмичења. Задовољан сам са свима", рекао је Зидан.

Највећи преокрет у тиму Реала могао би да буде повратак Хамеса Родригеса. Он је недељама наводно био на корак од трансфера у Наполи и Атлетико Мадрид, али би у суботу могао да се нађе у стартних 11 Реала у Вигу.

"Хамес је у форми и драго ми је што је с нама", рекао је тренер "Краљевског" клуба који је додао да рачуна и на Гарета Бејла.

Лука Јовић дошао је овог лета у Мадрид уз велико интересовање навијача и представљен је на гламурозној промоцији на стадиону "Сантјаго Бернабеу".

Међутим, његове прве припреме у "краљевском клубу" нису прошле како је желео, јер се најпре повредио на турнеји у САД, а потом није успео да постигне гол који би му значајно олакшао навикавање.

Поврх тога, један таблоидни портал у Шпанији објавио је вест да је тренер Зинедин Зидан већ решио да га се одрекне (?!), а та вест пренета је брзо у Србији, па потом "враћена" на Пиринеје.

Зато је било интересантно сачекати данашњу (петак) конференцију за новинаре "Зизуа", на којој је говорио о првој такмичарској утакмици у новој сезони - против Селте у гостима (субота, 17 часова).

Током 20 минута разговора нико међу шпанским новинарима није поставио питање о наводном Лукином одласку, као што ни Зидан није износио ту тему "на сто".

Чини се да Јовићев статус ипак не би ни требало доводити у питање, колико год то било непотребно наглашавати након што је стигао у Реал пре само месец и по, у трансферу од 60 милиона евра.

Дакле, на реду је старт сезоне, а Лука ће првог дана викенда имати шансу за "прави", такмичарски деби у дресу "краљевског клуба".

Зидана боли глава, повредио се Азар! Реал у прве две, три утакмице нове сезоне без најскупљег појачања...

Требало је да буде једини сигуран стартер од свих новајлија које је Реал Мадрид довео овог лета, али ето ни он неће моћи да буде у тиму сутра против Селте, у првом колу шпанске Примере. Еден Азар доживео је незгодну повреду на задње ложе на последњем тренингу пред утакмицу на Балаидосу, о чему су Мадриђани обавестили јавност.   

Дилеме нема, Реаловог појачања од 100.000.0000 евра неће бити у саставу у Вигу, али оно што још више брине Зидана јесу прогнозе лекара, а оне кажу да је врло могуће одуство са терена од неколико недеља. То практично значи да би Белгијанац могао да прескочи и утакмице са Ваљадолидо и Виљареалом. 

Марка наводи да је сада на Зидану да одлучи кога ће уврстити у тим уместо Азара и помиње да су, овим редом, најближи следећи играчи: Бејл, Хамес Родригез, Винисијус, Лука Јовић и Лукас Васкез.    

Као да Зидану није било доста проблема током припремнохг периода...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар