Степеник до групне фазе: Парови плеј-офа ЛЕ...

Још један корак остао је до европске јесени.  Сад тек креће оно право, имамо СВЕ парове плеј-офа! Ријека очитала лекцију Шкотима, Плзењ испао у 118. минуту, у Франкфурту 48. 000 људи испратило Руса у пензији? Вулвси и Еспањол сурови!

Фудбал 16.08.2019 | 00:00
Степеник до групне фазе: Парови плеј-офа ЛЕ...
Остали нек се рву, Енглези, Немци и Шпанци су ипак категорија за себе, па су тако Вулверххемтон, Еспањол и Ајнтрахт посрамили ривале у трећем колу квалификација за Лигу Европе. Мада истини за вољу нису ни имали преозбиљне ривале, али се класа ипак видела на делу. Вулверхемптон је после 4:0 у Јерменији истим резултату испратио Пјуник и из Енглеске, Еспањол је са два пута по 3:0 декласирао швајцарски Луцерн, док је Ајнтрахт након 5:0 у Лихтенштајну био милостивији према нејаком Вадуцу и голом Џонатана Де Гузманаславио са минималних 1:0 пред 48.000 људи у Франкуфрту који су и тако показали да им Европа представља посебан мотив.

Славље је међутим покварила повреда Марка Руса. Према првим информацијама страдала је Ахилова тетива која ће довести под знак питања даљу каријеру 34-годишњег штопера.

Што се тиче осталих мечева, Ријека је још једном потврдила да се шкотски фудбал своди на Селтик и Глазгов Ренџерс. Абердин је пред 15.000 навијача на домаћем терену морао да појури два гола заостатка са Рујевице и – примио је још два. Оба је потписао Антонио-Мирко Чолак, па ће Ријека у плеј-офу на Гент који је лако преслишао кипарски АЕК са 3:0.

За изненађење се побринуо Антверпен, који је у Плзењ понео капитал од гола предности, али је у 81. минуту Михаел Крменчик донео Викторији продужетке, а потом другим голом и предност од 2:0 која је значила пласман у последњу рунду квалификација. Међутим, у 113. минуту је васкрсао помало заборављени Дијумерси Мбокани, који је Антверпенов пораз од 1:2 учинио довољним за пролаз даље.

Дакле, време је за плеј-оф, а тамо тек почиње озбиљан фудбал. Јер у плеј-офу ћемо примера ради гледати окршаје Торина и Вулверхемптона, па Легије и Глазгов Ренџерса, АЕК-а и Трабзона, Браге и московског Спартака или Стразбура и Ајнтрахта.

Квалификације за пласман у групну фазу Лиге Европе улазе у последњу и одлучујућу фазу.

Партизан је у четвртак одбранио у Турској предност против Малатије и ушао у финалну рунду, "предворје" европске јесени, у којој ће играти против норвешког Молдеа, екипе која је у другом колу елиминисала Чукарички, а у трећем Арис, после продужетака.

Завршница квалификација биће одиграна као и у досадашњем, динамичном ритму. Прве утакмице заказане су за следећу недељу, а реванши за седам дана касније.

Партизан ће наредног четвртка бити домаћин Норвежанима, а потом ће путовати на меч одлуке, заказан за четвртак 29. август на сјајном стадиону Молдеа. 

Екипе које прођу играће у групној фази заједно са тимовима који су унапред пласирани у групе, као и са пораженима из плеј-офа за Лигу шампиона.

У групама Лиге Европе сигурно место имају Хетафе, Севиља, Арсенал, Манчестер јунајтед, Лацио, Рома, Борусија Менхенгладбах, Волфсбург, Рен, Сент Етјен, ЦСКА Москва, Спортинг, Олександрија, Стандард Лијеж, Бешикташ, Волфсбергер, Лугано, Порто, Динамо Кијев, Башакшехир и Базел.

Парови плеј-офа квалификација за Лигу Европе.

/"Стаза шампиона"/

Судува (Литванија) - Ференцварош (Мађарска)
Копенхаген (Данска) - Рига (Летонија)
Селтик (Шкотска) - АИК (Шведска)
Арарат (Јерменија) - Дуделанж (Луксембург)
Лудогорец (Бугарска) - Марибор (Словенија)
Линфилд (Северна Ирска) - Карабаг (Азербејџан)
Слован (Словачка) - ПАОК (Грчка)
Астана (Казахстан) - БАТЕ Борисов (Белорусија)

/"Главна стаза"/

Торино (Италија) - Вулверхемптон (Енглеска)
Легија (Пољска) - Ренџерс (Шкотска)
ФЦСБ (Румунија) - Виторија Гимараеш (Португал)
ПСВ (Холандија) - Аполон (Кипар)
АЕК Атина (Грчка) - Трабзон (Турска)
Фејнорд (Холандија) - Хапоел Бер Шева (Израел)
Гент (Белгија) - Ријека (Хрватска)
Еспањол (Шпанија) - Зорја (Украјина)
Партизан (Србија) - Молде (Норвешка)
Брага (Португал) - Спартак Москва (Русија)
Малме (Шведска) - Бнеи Јехуда (Израел)
Стразбур (Француска) - Ајнтрахт (Немачка)
АЗ Алкмар (Холандија) - Антверпен (Белгија)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар