Шиптар јурио ножем српске кошаркаше у Италији!

Ужас у Удинама: Албанац ножем на младе српске кошаркаше! Прави хорор доживели су кошаркаши кадетске репрезентације Србије у Удинама пошто их је, у слободно време, један Албанац ножем јурио на улици.

Кошарка 16.08.2019 | 10:13
Шиптар јурио ножем српске кошаркаше у Италији!
Албански навијач је пришао српским кошаркашима повицима "Косово је Албанија", а затим је извадио нож и почео да их јури у једној споредној улици. Кошаркаши су успели да побегну.

Нико од кошаркаша није повређен, а полиција је у хотелу узела изјаве, пише "Курир".

Потпредседник КСС Игор Ракочевић, који је са кадетском репрезентацијом у Италији, до детаља је за београдски таблоид испричао шта се данас догодило.

"Наша деца су после напорног рада добила слободно да прошетају градом. Ми смо екипа, тако да су сви играчи заједно изашли напоље, наравно, у мајицама наше репрезентације. Један Албанац на бициклу их је спазио и почео да провоцира говорећи како Косово није Србија, већ да је Косово Албанија. Пратио их је и вређао, а с обзиром на то да су наша деца спортски поткована и лепо васпитана, наставила су својим путем", у даху је причао Ракочевић, а онда дошао до најдраматичнијег дела приче.

"Када су зашли у неке мање улице, Албанац је сишао са бицикла, извадио нож и кренуо на децу! Срећом, они су спортисти, па су успели да побегну у хотел".

Ракочевић се посебно захвалио градоначелнику Удина.

"Градоначелник је одмах реаговао, послао карабињере и инспекторе у хотел, због чега смо му захвални".

Он је додао да је делегација Србије разочарана и љута на ФИБА и организаторе.

"Досад нико није обезбеђивао наше играче, ни у граду ни у хотелу. Обратићемо се нашој амбасади како бисмо добили заштиту", навео је Ракочевић.

Он је подсетио да су млади кошаркаши Србије доживели пораз у утакмици у среду од Шпаније у последњим секундама утакмице и да им је одузета шанса да се боре за медаљу.

“То што су наша деца преживела за ова 24 сата, то је страшно... Не знам како ће моћи сутра да изађу на терен. Срећа па смо ту ми из савеза да им пружимо подршку“, закључио је Ракочевић.

Кадетска репрезентација Србије, играчи рођени 2003. и млађи, учествује на Европском првенству у Удинама.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар