Филаделфија: Заробио полицајце и пуцао по њима

СWАТ, елитна јединица америчке полиције, ослободила је двојицу полицајаца који су били заробљени у кући у Филаделфији с наоружаним нападачем након пуцњаве у којој је рањено шест полицајаца, извијестила је јутрос полиција.  Нападач је остао забарикадиран у кући те се након вишесатих преговора предао полицији, пише Хина.

Свијет 15.08.2019 | 12:08
Филаделфија: Заробио полицајце и пуцао по њима
СWАТ тим кренуо је у акцију отприлике пет сати након што је мушкарац отворио ватру на полицајце који су уручивали налоге за хапшење ради дроге у сјеверној Филаделфији.

"Полицајци и додатни затвореници који су били у кући с нападачем сигурно су евакуисани. Нападач је остао наоружан унутра", рекао је начелник Полицијске управе Ричард Рос.

Стање свих рањених полицајаца је стабилно и нико нема повреде опасне по живот. Телевизија је приказала неколико њих како напуштају болницу синоћ, а један је имао замотану главу и руку.

"Многи од њих су морали побјећи кроз прозоре и врата како би избјегли кишу метака", рекао је Рос.



Нападач је наставио пуцати на СWАТ-ово возило паркирано испред куће, погађајући и зграду преко пута улице, док су полицајци покушавали испреговарати његову предају.

Полиција га је назвала на телефон, разговарала с њим мегафоном, а у преговоре је укључила и чланове породице, додао је Рос.

Полиција је позвала локално становништво да остане у својим домовима и да се клоне тог подручја након што је у ватри измијењено на стотине метака.

Појавиле су се и вијести да је нападач изравно преносио инцидент на фејсбуку. 

Предсједник Доналд Трамп упознат је с пуцњавом и прати ситуацију, саопштила је Бијела кућа.

Локални медији наводе да нападач има врло моћно оружје и значајну количину муниције. Инцидент је услиједио након ланца масовних пуцњава у Калифорнији, Тексасу и Охиу у којима су нападачи имали полуатоматске пушке.

(Агенције) 

Коментари / 0

Оставите коментар