Крстић: Многи прерано отписују Теа, ја не бих!

Некадашњи капитен репрезентације Србије верује да ће његов пријатељ и кум дати све од себе да се опорави и спреми за наступ на Мундобаскету.

Кошарка 14.08.2019 | 16:33
Крстић: Многи прерано отписују Теа, ја не бих!
Милош Теодосић и Ненад Крстић годинама су били саиграчи у репрезентацији Србије и у ЦСКА, а последњи пут су заиграли заједно на Светском првенству 2014. године, када је серијом феноменалних партија у "нокаут" фази освојена сребрна медаља.

Крстић је на то такмичење отишао неспреман, али је селектор Александар Ђорђевић знао зашто га води. Веровао је у њега и популарни Крле је у мечевима против Грчке, Бразила и Француске дао велики допринос коначном успеху "орлова".

Сада се у сличној, ако не и тежој ситуацији налази Теодосић, који је у првој пријатељској утакмици против Литваније обновио повреду стопала и под великим је знаком питања за Мундобаскет.

Неки већ сада тврде да актуелни капитен националног тима неће моћи да игра, али Крстић, као и Ђорђевић, верује да још има наде...

"Не бих ја Теодосића прерано отписао, а видим да то сада многи раде", рекао је Крстић за "Курир".

"Чули смо се пре него што је отишао на прегледе у Болоњу. Олако је отписан пре него што су урађене детаљне анализе".

Он је оценио да може да се повуче паралела "Крстић 2014 - Теодосић 2019", почев од тога што су обојица потписала "јаке" уговоре пред почетак припрема репрезентације, Крле у оно време са Ефесом, а Тео сада са Виртусом.

"Све то се касније одразило на наставак моје каријере, али не бих ништа мењао, опет бих исто поступио. Знао сам да нисам могао да пружим максимум одмах, али сам помогао у најважнијим мечевима. Мислим да ће и Тео то да уради, ако постоји било каква шанса".

Крстић је нагласио да је репрезентација много пута доказала да може да функционише и без водећих играча, као на Еуробаскету 2017. када је без Јокића, Теодосића, Бјелице, Радуљице, Калинића, Симоновића и Недовића, била надомак злата.

"Ако буде потребно, мораће без њега. Али, не волим да причам да неће бити у тиму. Познајући Теодосића, он ће дати све од себе да игра, па макар и повређен".

"Орлови" после двоструке победе над Литванцима у четвртак лете за Атину, где ће током викенда учествовати на "Акрополис купу".

Наредног уторка кренуће на пут ка Кини, где ће обавити завршне припреме за Светски куп (31. август - 15. септембар).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар