Прича: Повреде могу да буду весник Звездиног успјеха...

Знакови поред пута. . .  Друга страна зле судбине Владана Миојевића и црвено-белих. . .

Фудбал 12.08.2019 | 22:55
Прича: Повреде могу да буду весник Звездиног успјеха...
Фудбалска судбина дебело се поиграла са Црвеном звездом уочи данашњег пута за Копенхаген, где ће, гледајући све параметре, играти најважнији меч првог дела сезоне. Да је тренера Владана Милојевића претходних дана мучило само питање здравља Милана Павкова то би већ био озбиљан хендикеп, узимајући у обзир предодређеност голгетера из Бегеча да има јак утицај у великим утакмицама. Али педантни стручњак морао је да слуша лоше вести и о стању повреде Ел Фарду Бена, момка који је у прошлосезонским квалификацијама постигао шест голова. И врло вероватно био најзначајнији играч у походу на Лигу шампиона.

Како је сада јасно да ни једног ни другог неће бити у саставу за сутрашњи окршај, тешко је отети се утиску да Црвена звезда улази у ринг с боксером исте категорије али са озбиљним хендикепом. Односно да ће морати да се бори са једном завезаном руком.

И заиста, много је тога Владан Милојевић базирао на појави Милана Павкова, који је не само да је постигао водећи погодак у Београду, него је штопере Копенхагена оставио без могућности да изађу високо. Дакле, повреде главних играча не могу ни у једном клубу на свету да буду посматране кроз позитивну призму, али постоји и та друга страна Звездине судбине.

Могуће је да су и кадровски проблеми, на које је Милојевић навикао, знакови поред пута који показују српском шампиону правац за Лигу шампиона. Тако је било у ближој прошлости, односно пре 12 месеци.

Тада је исто тако Милан Павков био у главној улози, али као ватрогасац. Тренутно први нападач црвено-белих није имао ни близу такав статус у прошлим квалификацијама. Веровало се да ће Никола Стојиљковић надокнадити одлазак Александра Пешића, као нападач је коришћен и Немања Милић, чекао се капиталац из иностранства... У  таквој аутсајдер ситуацији Павков је почео да се јавља на великој сцени после повреде Стојиљковића. Кубурио је шпиц Браге од почетка припрема са ситним проблемима, Павков га је заменио у првом колу против Спартакса, затим је донео оно што је требало у реваншу против словачког Спартака. Ипак – Никола Стојиљковић је био први избор.

Био је стартер у првом мечу против Салцбурга, а онда се поново повредио. Да није, велико је питање да ли би Милан Павков уопште био у протоколу на Ред Бул арени, пошто је шансу од првог минута добио Милић. А то значи да је био испред мезимца Делија.

Павков се појавио као последњи адут и први је показао да одбрана, до тада супериорног Салцбурга, има „пукотина“. Добио је дуел један на један са Рамаљом, потом раскрварио главу у дуелу са Даком и распалио мотив изабраника Владана Милојевића. Остало је историја.

Као што је историја и оно што је Милан Павков урадио у новембарском мечу са Ливерпулом. И опет је ту голгетер из Бегеча дочекао тренутак славе, јер се Ричмонд Боаћи као први избор повредио на Енфилду, две седмице раније. Звезди се цртало да прави епске резултате са јунацима из сенке и Миланом Павковим. Питање је само има ли сада у Милојевићевом шпилу таквих карактера и адута. Посебно, ако се има у виду форма Ричмонда Боаћија. Можда тренутак славе у Копенхагену дочекају Алекса Вукановић или Вељко Симић?

Вероватно најважнији двомеч у европској ренесанси, онај против Краснодара, Владан Милојевић је добио без Бранка Јовичића. Када су чули да је сломио метатарзалну кост уочи сусрета са Русима, одговорни са Маракане вероватно су помислили да би било боље да их је погодило неко небеско тело. Ипак, Звезди се вратило на другој страни. Црвено-бели су некако преживели. Као што су успели да дођу до европског пролећа без помоћи Немање Радоњића, који није играо у мечевима против БАТЕ Борисова и Келна.

Јављају се знакови поред пута...

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар