"Шараповој је можда ово опроштајна сезона!"

Рускиња, која је у каријери освојила 36 WТА титула, укључујући пет гренд слемова, могла би да заврши каријеру!

Тенис 30.07.2019 | 17:49
"Шараповој је можда ово опроштајна сезона!"
Марија Шарапова има доста проблема са повредом у последње време и њене колегинице сматрају да би можда ове сезоне и могла да заврши каријеру.

Ива Мајоли, освајачица Ролан Гароса 1997. године, каже да се Марија мучи ове сезоне, и да не би било изненађење ако на крају 2019. донесе одлуку да се повуче.

"Марија спада у старије играчице које су још увек активне, али може се догодити да можда игра и последњу сезону каријери, ако јој повреде не дозволе да настави", поручила је Хрватица, која је својевремено заузимала четврто место на WТА листи.

Шарапова се после наступа на Аустралијан Опену повукла са турнира у Санкт Петербургу крајем јануара, а потом је због проблема са раменом била приморана да направи дужу паузу.

Она је морала на мању хируршку интервенцију и одсуствовала је четири и по месеца. Вратила се на Мајорци половином јуна, а потом наступила на Вимблдону, када је Полини Пармантије у првој рунди била приморана да преда меч у трећем сету.

И Крис Еверт, легенда белог спорта, која је током каријере освојила 18 гренд слем наслова, поручила је још током Аустралијан Опена да Марија можда игра последњу сезону каријери, након што је лепа руска тенисерка и 2018. морала да заврши раније сезону, већ после УС Опена.

Шарапова, која је у каријери освојила 36 WТА титулу, од чега пет гренд слемова, и то на сва четири турнира, најавила је да жели да игра још две или три године.

Следећи наступ биће јој у Синсинатију, који стартује 11. августа.

Она је заједно са Венус Вилијамс добила специјалну позивницу организатора, будући да је 2011. освојила пехар на том турниру.

Шарапова, која има 32 године, тренутно је 82. играчица света, а на првом месту WТА листе провела је укупно 21 недељу, последњи пут у јулу 2012. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар