Вајда: Ноле "ломи" највеће ривале, јер их познаје у душу!

Тренер Новака Ђоковића испричао је да Србин зна да пронађе слабу тачку највећим противницима, јер често игра са њима и познаје сваки сегмент њихове игре.

Тенис 24.07.2019 | 22:45
Вајда: Ноле "ломи" највеће ривале, јер их познаје у душу!
Марјан Вајда је важан фактор у успеху Новака Ђоковића. Са њим сарађује већ дуги низ година и Србин је све пехаре подигао уз будан надзор словачког стручњака.

Последњи велики трофеј, титулу на Вимблдону, пету у каријери, а укупно 16. гренд слем, освојио је против Роџера Федерера.

Вајда открива да је Новак све успехе против највећих ривала остварио јер се често среће са њима и познаје их у душу.

"Много мечева у каријери играо је против љутих противника и упознао је сваки сегмент њихове игре", рекао је Вајда за спорт.ск.

Каже да му је управо то што је знао тачно где је Федерер најрањивији помогло да тријумфује у финалу Вимблдона.

"Знао је када је право време да почне да игра агресивно против њега. То је био сјајан тенис, у којем су обојица тактички одиграли одличну битку. Он је Федерера терао да игра дуже поене, на више размена и то се исплатило. Осећао је да се умара", навео је Вајда.

Швајцарац је на том мечу пропустио велике прилике - две меч лопте.

"Новак је исто учинио против Федерера и у полуфиналу УС Опена 2011. Успео је и на Вимблдону да узврати и знао сам да ће победити после тога. На крају четвртог сета Роџер је био уморан, а Новак је то знао и показао је још једном најбољи бекхенд на свету. Ипак, нико пре меча није очекивао такву драму од пет сати", рекао је Словак.

Вајда није крио да је био много поносан на Ђоковића, али и цео тим првог тенисера света.

"То је био најбољи осећај који можете имати. Велика част и за мене, јер сам га тренирао да осваја гренд слемове. То представља и успех за мене, јер се такмичим са осталим тренерима, и за моју породицу, моју земљу. Драго ми је што постижемо такве резултате", искрено је поручио Марјан Вајда.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар