СЛС: Звезда креће са крилом, Иванић као осмица!

Црвено-бели на домаћој премијери дочекују Јавор (20 часова, ТВ Арена).

Фудбал 20.07.2019 | 16:33
СЛС: Звезда креће са крилом, Иванић као осмица!
Звезда је одрадила посао са Судувом, чека је двомеч са Хелсникијем, а у том сендвичу европских искушења очекује се да лагано савлада Јавор на почетку домаће Суперлиге (данас, 20 часова). Игра на два фронта у раној фази сезоне врло је пријала тиму Владана Милојевића у претходном периоду. За Звездиног стратега посебно је добро што ће  на премијери новог првенства у Љутице Богдана гостовати повратник у елитни ранг.

Иако Звезда има густ распоред током јула и августа не треба очекивати велике ротације у систему Владана Милојевића. Звездин стратег жели да му најјачи тим што пре достигне такмичарску форму како би био у пуној снази дочекао треће коло квалификација за Лигу шампиона. Наравно, ако пре тога елиминише финског првака...

Шта то конкретно значи? За разлику од дуела са Судувом видећемо другачији бековски пар. Гобељића ће заменити Филип Стојковић, пројектовани стартер за дуел против Хелсикија, док ће на другој страни деловати Бразилац Жандер.

“Физички нисмо још на највишем нивоу. Игрти пријатељске и званичне утакмице није исто, када је више измена постоји и алиби. Верујем да ћемо брзо да дођемо на потребан ниво, мада ни сада нисам незадовољан. Можемо бпоље, чекам да прође неколико мечева”,индиректно је најавио мало промена Владан Милојевић.

Од стартера у везном реду одмориће Душан Јованчић. Његову позицију заузеће Мирко Иванић, коме Милојевић и даље тражи праву улогу у учинак. Видећемо колико може 1,3 милиона евра плаћени момак на месту “осмице”. Црвено-бели ће сезону почети првенство са крилом, јер ће се у стартној постави наћи Милан Јевтовић.

Пре него што су напустили Суперлигу Ивањичани су били Звездине редовне муштерије. Претходни пут су састали у у фебруару 2018. године и тада је домаћин славио са 4:0. Рачунајући последњих шест међусобних сусрета (Звезда има исто толико победа) гол разлика је 18:2. Јасно је због чега ће онда на Маракани да удари Давид на Голијата.

“Знамо шта Звезда значи у нашем фудбалу и илузорно је претити таквом ривалу. Ипак, идемо у Београд са надом да великом ривалу пружимо што јачи отпор и покушамо да им парирамо срцем”, рекао је Игор Бондужић, тренер Јавора.

Последњи пут Јавор је био бољи од Звезде 11.августа 2013. године, у оном чувеном мечу (4:2), током којег је блистао Ифеани Оњило и затим експресно задужио опрему црвено-белих.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАВОР (20 ЧАСОВА, ТВ АРЕНА)

Стадион: Рајко Митић

Судија: Лазар Лукић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-4-1): Борјан – Стојковић, Милуновић, Бабић, Жандер – Јовичић, Иванић, Бен, Јевтовић, Марин – Павков.

ЈАВОР (4-2-3-1): Јеврић – Ђерић, Колаковић, Амановић, Јевремовић – Пишчевић, Кувењић, Долмагић, Петковић, Марковић – Мркаић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар