Звиздићев тим за војску на граници

Савјет министара БиХ на данашњој сједници у Сарајеву задужио је Марину Пендеш, министра одбране БиХ, да Предсједништву БиХ упути Одлуку о ангажовању инжињерских јединица за спречавање илегалног преласка границе БиХ.

Босна и Херцеговина 02.07.2019 | 17:30
Звиздићев тим за војску на граници
"Локације су тачно и прецизно дефинисане", рекао је Денис Звиздић, предсједавајући Вијећа министара, и поручио да БиХ ни за какав новац ЕУ неће бити сабиралиште миграната.

"Наши капацитети су познати, некад их прекорачимо, али их стално пратимо. Уколико ЕУ затвори границу, и ми ћемо", категоричан је Звиздић, који је најавио појачану контролу границе у сарадњи са граничним полицијама Србије и Црне Горе. Такође, припремљена је и иницијатива за пријем нових кадета у Граничну полицију БиХ, њих 100 или 150.

"Упутићемо споразум ентитетским и кантоналним МУП-овима да се укључе с додатним бројем полицајаца заједно са граничним полицајцима како би се смањила пропусност граница", рекао је Звиздић те додао да ће преферирати оне МУП-ове који су спремни то финансијски подржати.

Истиче да је са дневног реда скинута одлука о привременом финансирању институција БиХ јул-септембар.

"Нисмо разговарали о томе, јер сједници није присуствовао министар финансија и трезора Вјекослав Беванда", рекао је Звиздић и додао да због тога неће доћи до блокаде финансирања институција.

Истакао је да Савјет министара неће бити формиран без поштивања одлуке предаје годишњег плана националног програма (АНП). Напоменуо је да је између БиХ и Србије било детектовано 11 царинских баријера, од којих је девет уклоњено, али стално се јављају нове баријере те је Звиздић изнио податак да су привредници из БиХ изгубили 26 милиона сати чекања на границама региона у прошлој години.

Усвојен је и документ којим је прецизирано да ће Србија преузети одржавање и реконструкцију седам од 12 међудржавних мостова, док ће БиХ преузети пет тих мостова, за шта ће бити осигурана четири милиона КМ.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Објавио

02.07.2019 15:56

Реално ако желимо да се боримо против мигрантске најезде војска треба да блокира нелегалне уласка. То је ваљда нормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

02.07.2019 16:24

Нормално је да гранична полиција контролише границу за шта су и плаћени. То што су неспособни за то то је доказ каква нам је држава, ако се ово уооште може назвати државом. Ја лично не.

Name

ЦИА снајка

02.07.2019 16:44

Ништа код нас није нормално, и неће бити нормално још две три генерације, а онда ћемо изумријети као диносауруси.

Name

роле

02.07.2019 16:56

А ста је овдје нормално? Имам осјецај да је вецина нормалног отисла или у Србију или на Запад.

Name

Рр

02.07.2019 17:39

Војску само према федерацији никако према Србији.Звиздало нек размијеста око сарајева ако је хоће.

Name

Херц

02.07.2019 18:03

У БиХ...Ниста у њој нема нормално.....па прво није нормално да Звиздиц обавља функцију ту коју је изгубио на изборима....Дрзава пропала ко жетон.. Баш због политичара који уживају....Лов у мутном. .енормно богаћење....опсте расуло....млади одлазе.. КУД ПЛОВИ ОВАЈ БРОД...?????

Name

Горан

02.07.2019 18:43

Поставити полицију и војску на граници са федерацијом, дестабилизују ситуацију.

Name

најмањи

02.07.2019 18:46

Проблем је БиХ,од које и Ви у Републици Српској имате пуно користи . Ухватите се за свој нос понекад и покусајте укљуцити мозак а не увијек трла баба лан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лака

02.07.2019 19:30

Па не видим онда која је сврха војске и шта јој је посао ако не може бити ангажована на граници са једним задатком да чувају границу од миграната. Јел се треба Србија бојати тога или је то само Додиков начин да се више увлачи Вучићу. Па зар није логичније искористити војску која свакако прима плате него додатно оптеретити буџет примајући још људи у пограничну службу и полицију. Волио би да ми неко да разумно објашњење и у чему је фора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

02.07.2019 20:47

Бурле је покрао изборе и због тога нетреба да судјелује у власти

ОДГОВОРИТЕ