Сјајна вожња Вињалеса и прва побједа у сезони!

Шпански возач Јамахе Маверик Вињалес славио је у МотоГП трци за Велику награду Холандије у Асену испред Марка Маркеса и Фабија Квартарара.

Остали спортови 30.06.2019 | 15:04
Сјајна вожња Вињалеса и прва побједа у сезони!
105.000 људи окупило се у Холандији на стази Асен како би испратили фантастичну трку "Краљевске категорије", на којој је тријумф остварио

Сјајан старт за Сузуки Ринс и Мир су засели на прве две позиције после фантастичног изласка из прве кривине, иза себе су оставили Фабија Квартарара који је убрзо покушао да се врати на "своју" прву позицију.

Одмах на старту смо видели фантастичну борбу Маверика Вињалеса и Марка Маркеса, а Алекс Ринс је погрешио на 24 круга пре краја, излетео са стазе док је био лидер и ту позицију препушта Жоану Миру.

Убрзо греши Мир, Квартараро се враћа на позицију број један, док су се иза њега нашли Вињалес и Маркес, а Довициозо и Петрући чекали су наредну грешку Мира како би се придружили водећој групи.

Два круга касније, у 11. кругу је Валентино Роси излетео са писте и са собом "повео" Тагакија Такагамија. Њему је указана лекарска помоћ, а Роси је моментално пришао како би проверио да ли је све у реду са јапанским колегом.

Када се чинило да ће успети Довициозо да се у потпуности приближи водећима, након грешке коју је направио Маверик Вињалес отишавши прешироко, Довициозо му је "узвратио услугу" и направио нову грешку.

Маркес је припремао напад и показао због чега је актуелни МотоГП шампион, па је без превише проблема обишао Фабија Квартарара. Он се није предао без борбе, вратио се на прву позицију, а Вињалес се вратио у битку за победу, па смо поново имали фантастичну трку у Холандији.

Напао је у два наврата Вињалес, али му је Јамаха превише "шетала", па је Маркес успео да задржи позицију број два иза Фабија Квартарара.

На 13 кругова пре краја Маверик Вињалес напокон успева у својим намерама да преузме друго место у Асену и на фабричкој Јамахи покуша да угрози Квартарарову прву позицију на Петронас Јамахи.

Три круга касније имали смо одустајање Жоана Зарка, некадашњег шампиона Мото2 категорије због квара на мотоциклу.

Вињалес и Маркес користе своје предности, обилазе Фабија Квартарара и добили смо невероватну битку два шпанска возача из ривалских фабричких екипа Јамахе и Хонде. Вињалес потом греши и "отвара врата" Маркесу, који се враћа на прво место, али га убрзо враћа свом земљаку.

Битка за четврту позицију била готово једнако узбудљива и неизвесна као и битка за прво место. Мир, Довициозо и Петрући су били учесници те борбе и Миров Сузуки који се добро држао против два Дукатија, на крају је посустао и популарни "Дови" седа на место број четири.

Вињалес се мало одвојио од Маркеса 5 кругова пре краја, после је та предност скочила на секунду. Маркес и Квартараро су остали иза њега на победничком постољу, затим иду Довициозо и Петрући, па Морбидели, Крачлоу, Мир, Милер, Јаноне, Еспаргаро, Бањаја, Алеш Еспаргаро, Оливеира, Шјарин, Рабио и Абрахам.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар